Barcelona posa en marxa el Punt Brexit d’atenció i informació a ciutadania i empreses

15/11/2019 - 09:06 h

Comunitat internacional. El punt d'atenció fix i presencial està situat a l’Oficina d’Atenció a les Empreses, a l’edifici MediaTIC. Es tracta d’una iniciativa pionera a l’Estat

L'estand d'atenció fix i presencial del Punt Brexit està ubicat a l’Oficina d’Atenció a les Empreses, a l’edifici MediaTIC. Es tracta d’una iniciativa pionera a l’Estat que té com a objectiu resoldre dubtes sobre les possibles oportunitats i conseqüències de la sortida del Regne Unit de la Unió Econòmica Europea.

L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa el Punt Brexit, un punt d’atenció fix i presencial a l’Oficina d’Atenció a les Empreses, a l’edifici MediaTIC, al 22@, adreçat a ciutadania, empreses, persones autònomes i talent per resoldre dubtes sobre les possibles oportunitats i conseqüències de la sortida del Regne Unit de la Unió Econòmica Europea.

Aquest punt d’informació funciona de dilluns a divendres, amb cita prèvia i en horari de 8.30 a 18.00 h de dilluns a dijous, i de 8.30 a 14.30 h els divendres, amb els objectius de:

  • Donar suport a la ciutadania i en la retenció del talent internacional: resoldre dubtes i reduir la inquietud dels ciutadans i ciutadanes d’origen britànic que viuen a la ciutat de Barcelona.
  • Fidelitzar i retenir inversions i projectes: informar a empreses de capital britànic que operen al nostre territori i a altres persones o organitzacions que es poden veure afectades per l’impacte del Brexit.
  • Captar inversions i atraure talent internacional: donar suport a empreses que vulguin establir-se a la ciutat com a conseqüència de la sortida del Regne Unit de la UE.

Aquest nou servei es posa en marxa des de l’Ajuntament de Barcelona, en coordinació amb l’Ambaixada del Regne Unit a Espanya mitjançant el Consolat General Britànic a Barcelona i el Ministeri de l’Interior a través de la subdelegació del Govern a Barcelona.

Una iniciativa pionera

Amb aquesta iniciativa, pionera a tot l’Estat, Barcelona dona resposta a la comunitat britànica resident a Barcelona i a les empreses de Barcelona i professionals que tenen interessos al Regne Unit.

Segons el padró municipal de gener de 2019, s’estima que a Barcelona viuen més de 8.500 persones del Regne Unit i que existeixen prop de 660 empreses de capital britànic establertes a Catalunya (el 8% del total d’empreses estrangeres a Catalunya), segons el directori d’empreses estrangeres a Catalunya d’ACCIÓ.

Atenció també via web i sessions informatives específiques

A més del Punt Brexit, l’Ajuntament posa en servei un apartat específic al web Barcelona International Welcome, el portal de benvinguda a les persones estrangeres que facilita informació pràctica per a l’aterratge personal.

Des del Consistori també s’informa amb sessions informatives i a través del butlletí i les xarxes socials adreçades a la comunitat internacional empresarial de la ciutat. A més, en el darrer Barcelona International Community Day, la trobada anual dels membres de la comunitat internacional a Barcelona, es va celebrar una sessió informativa sobre el Brexit a càrrec del cònsol del Regne Unit a Barcelona.

Una acció sostinguda de promoció de la ciutat i captació de talent també al Regne Unit

La posada en marxa d’aquest Punt Brexit s’emmarca en la bateria d’accions previstes dins del Pla Brexit endegat per l’Ajuntament de Barcelona en conèixer-se la imminent sortida del Regne Unit de la Unió Econòmica Europea.

Bona part de les accions d’aquest pla s’ha articulat des de Barcelona Activa i els serveis de promoció de ciutat i, una altra, s’ha organitzat al Regne Unit per promocionar la ciutat i atraure talent i activitat econòmica.

Entre les accions a l’exterior es troba la participació de l’Ajuntament de Barcelona en fires i congressos com Going Global o la London Design Week i el congrés sectorial European Shared Services Week o el City Nation Place.

També s’han fet accions per integrar la comunitat econòmica empresarial britànica resident a Barcelona i afavorir l’aterratge i implantació de negocis provinents del Regne Unit com el servei Barcelona Business Landing de Barcelona Activa.

El catàleg de serveis inclou assessorament legal, selecció de personal, cerca d’espais i proveïdors i introducció a l’ecosistema empresarial. En el referit període s’ha treballat per la instal·lació de més de 50 empreses britàniques.

Més informació