Benvinguts i benvingudes! Sessions d’acollida a persones migrants

18/03/2019 - 12:47 h

Ajuntament. Durant les sessions, s’hi lliuren unes guies que permeten conèixer millor l’entorn, els drets i els deures, els tràmits bàsics i els recursos de la ciutat.

Durant les sessions, s’hi lliuren unes guies que permeten conèixer millor l’entorn, els drets i els deures, els tràmits bàsics i els recursos de la ciutat.

A través del Servei d’Orientació i Acompanyament per a persones immigrades (SOAPI), l’Ajuntament de Barcelona organitza unes sessions informatives d’acollida i acompanyament on ofereix informació general sobre coneixement d’entorn, tràmits, recursos de la ciutat, o drets i deures, entre d’altres, a través de sessions en grup i entrevistes individuals.

Aquestes sessions se celebren als Districtes de la ciutat i es dirigeixen tant a persones que s’han empadronat recentment a Barcelona com a persones migrants que, tot i fer un temps que resideixen a la ciutat, necessiten més informació sobre serveis i recursos.

Calendari de les trobades

Les sessions del 2019 tenen lloc a la seu del Districte de Sant Martí (pl. Valentí Almirall, 1) els següents dimarts, de 18 a 20 h:

22 de gener
26 de febrer
26 de març
30 d’abril
28 de maig
25 de juny
23 de juliol
17 de setembre
22 d’octubre
26 de novembre
17 de desembre

Per a concertar entrevista o aclarir qualsevol aspecte en relació a les sessions, especialment en cas de necessitar traducció per a la sessió en grup, contacteu amb:

acollida5@bcn.cat
Telèfon 648 191 666

Les sessions tenen una durada de 2 hores i, en cas que sigui necessari, s’hi facilita un servei de traducció. S’informa sobre serveis públics i entitats socials, empadronament, obtenció de la targeta sanitària, recursos formatius i d’inserció laboral, cursos de castellà i català, tràmits d’estrangeria, drets i deures i altres temes. Al final de la sessió, es lliura un certificat d’assistència que pot ser valorat en alguns tràmits d’estrangeria (informe d’arrelament social, informe d’esforç d’integració per a la renovació de permisos, etc.).

Totes les sessions són gratuïtes per als participants, ja que formen part del programa d’acollida de l’Ajuntament de Barcelona. Per tal d’afavorir-ne la participació, el desplegable informatiu està editat en català, castellà, anglès, francès, rus, xinès, àrab i urdú.