L’Ajuntament de Barcelona, des del Comissionat de l’Agenda 2030, organitza “Barcelona Futur Sostenible. I Jornades de l’Agenda 2030”, que tindran lloc els dies 1 i 2 de desembre a Ca l’Alier (c. Pere IV, 362), al 22@, per analitzar el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Al mateix temps es vol fer seguiment dels avenços aconseguits per la ciutat fins ara en aquesta matèria.
Hi participaran una trentena d’experts que representaran de manera àmplia la realitat acadèmica, social i empresarial de la ciutat. La trobada acabarà amb el llançament dels Premis Agenda 2030 de Barcelona, una iniciativa per identificar i reconèixer les pràctiques que es duen a terme en diversos sectors com l’educatiu, associatiu, empresarial i comunicatiu de la ciutat.
L’objectiu de la trobada és aportar una mirada integral i alhora precisa del tema, que inclourà avenços, dificultats, contradiccions i també experiències d’èxit. Les dades i la reflexió han de servir per prendre millors decisions polítiques en la transició cap a una Barcelona veritablement sostenible.
Per participar-hi cal fer la inscripció en el següent enllaç.
Què s’hi farà?
L’esdeveniment s’inaugurarà amb una ponència de Miquel Rodríguez Plana, Comissionat de l’Agenda 2030, i es clourà amb la intervenció de la tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet.
El dia 1 de desembre tindrà lloc la conferència “Les ciutats enfront del repte de l’Agenda 2030” a càrrec de Julio Lumbreras, professor de la UPM i membre de la missió europea sobre les ciutats intel·ligents i climàticament neutres. Tot seguit el doctor Xavier Vives conduirà un debat sobre els ODS i la diversificació econòmica.
A les jornades s’hi mostraran iniciatives i pràctiques innovadores d’algunes empreses, es presentarà un informe sobre les PIME i els ODS, elaborat per PIMEC, i es presentarà BCN+B, un projecte per accelerar la transformació empresarial i per sensibilitzar pimes i microempreses en l’assoliment de l’Agenda 2030.
El segon dia de les jornades el 2 de desembre, arrencarà amb la presentació de l’Informe anual de l’Agenda 2030 de Barcelona i anirà seguit d’un debat conduït per la doctora Alicia Adserà, titulat “Els ODS i la desigualtat social a Barcelona”.
Entre altres personalitats està previst que durant aquests dos dies hi hagi intervencions d’alguns dels membres del Consell Acadèmic Assessor de l’Agenda 2030 com Marta Estrada (CSIC) i ponents com Pere Navarro, Delegat del Consorci Zona Franca de Barcelona.