Ca l'Alier acull una trobada per analitzar el desenvolupament sostenible a la ciutat

24/11/2021 - 16:06 h

Medi ambient i sostenibilitat. La teoria i la pràctica del desenvolupament sostenible es trobaran els dies 1 i 2 de desembre a l'antiga fàbrica del Poblenou en el marc de les primeres Jornades de l'Agenda 2030.

La teoria i la pràctica del desenvolupament sostenible es trobaran els dies 1 i 2 de desembre a l'antiga fàbrica del Poblenou en el marc de les primeres Jornades de l'Agenda 2030.

L’Ajuntament de Barcelona, des del Comissionat de l’Agenda 2030, organitza “Barcelona Futur Sostenible. I Jornades de l’Agenda 2030, que tindran lloc els dies 1 i 2 de desembre a Ca l’Alier (c. Pere IV, 362), al 22@, per analitzar el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Al mateix temps es vol fer seguiment dels avenços aconseguits per la ciutat fins ara en aquesta matèria. 

Hi participaran una trentena d’experts que representaran de manera àmplia la realitat acadèmica, social i empresarial de la ciutat. La trobada acabarà amb el llançament dels Premis Agenda 2030 de Barcelona, una iniciativa per identificar i reconèixer les pràctiques que es duen a terme en diversos sectors com leducatiu, associatiu, empresarial i comunicatiu de la ciutat.

Lobjectiu de la trobada és aportar una mirada integral i alhora precisa del tema, que inclourà avenços, dificultats, contradiccions i també experiències d’èxit. Les dades i la reflexió han de servir per prendre millors decisions polítiques en la transició cap a una Barcelona veritablement sostenible.

Per participar-hi cal fer la inscripció en el següent enllaç.

Què shi farà?

L’esdeveniment sinaugurarà amb una ponència de Miquel Rodríguez Plana, Comissionat de lAgenda 2030, i es clourà amb la intervenció de la tercera tinenta dalcaldia, Laia Bonet.

El dia 1 de desembre tindrà lloc la conferència Les ciutats enfront del repte de lAgenda 2030” a càrrec de Julio Lumbreras, professor de la UPM i membre de la missió europea sobre les ciutats intel·ligents i climàticament neutres. Tot seguit el doctor Xavier Vives conduirà un debat sobre els ODS i la diversificació econòmica.

A les jornades shi mostraran iniciatives i pràctiques innovadores dalgunes empreses, es presentarà un informe sobre les PIME i els ODS, elaborat per PIMEC, i es presentarà BCN+B, un projecte per accelerar la transformació empresarial i per sensibilitzar pimes i microempreses en lassoliment de lAgenda 2030.

El segon dia de les jornades el 2 de desembre, arrencarà amb la presentació de lInforme anual de lAgenda 2030 de Barcelona i anirà seguit dun debat conduït per la doctora Alicia Adserà, titulat Els ODS i la desigualtat social a Barcelona”. 

Entre altres personalitats està previst que durant aquests dos dies hi hagi intervencions dalguns dels membres del Consell Acadèmic Assessor de lAgenda 2030 com Marta Estrada (CSIC) i ponents com Pere Navarro, Delegat del Consorci Zona Franca de Barcelona. 

Més informació