Tot a punt per la revetlla de Sant Joan!

17/06/2019 - 10:16 h

Oci i lleure. Coneix els llocs on es faran sopars populars, festes al carrer i fogueres així les parades de venda de petards i gaudeix d'una nit màgica!

La Revetlla de Sant Joan se celebra la nit del 23 de juny als barris de Sant Martí amb sopars populars, festes al carrer i fogueres. Coneix també on comprar petards per celebrar una nit màgica!

Sant Martí celebrarà la revetlla de Sant Joan amb sopars populars, festes al carrer i fogueres que es repartiran pel territori. Només caldrà passejar pels seus carrers i deixar-se emportar per la màgia d’aquesta nit.

L’ambient de Sant Joan però ja es va coent pel Districte els dies previs amb activitats diverses. Els Castellers de Barcelona, per exemple, han preparat dues xerrades i una exposició entorn el foc i la festa. I també es fan dues prerevetlles: al Casal de la Llacuna, el 21 de juny a partir de les 17 h, i al Mercat de Provençals, de 9 a 14 h.

Programa complet de Sant Joan 2019
(Versió per imprimir a ‘Adjunts)
* Consultar correccions i noves activitats.

Els Bombers de Barcelona recorden els consells bàsics per viure una revetlla segura, tant a casa, com si us animeu a tirar petards i fer cremar objectes a la foguera.

Revetlles de Sant Joan
23 de juny

Avinguda Meridiana
Av. Meridiana amb c. de la Corunya
De 22 a 3 h
Amb foguera
Org. Orfeó Martinenc

Jardins del Clot de la Mel
De 22 a 3 h
Foguera a l’encreuament dels c. Concili de Trento i Lope de Vega
Org. Castellers de Barcelona

Sant Martí de Provençals i la Verneda
Parc de Sant Martí i altres espais
De 20 a 3 h
Recollida de la Flama del Canigó al local dels Castellers (20 h), rebuda de la Flama al parc de Sant Martí (21 h), correfoc pel c. Huelva, encesa de la foguera (22 h) al c. Huelva amb Provençals i ball de revetlla.
Org. Coordinadora d’entitats Vern, Diables de la Verneda i Guspires de Sant Martí

Plaça Artur Martorell
De 19 a 3 h
Org. Associació de Veïns i Veïnes de la Pau

Plaça Puigcerdà
De 17 a 2 h
Org. Associació de Veïns i Veïnes Paraguai – Perú

Parc del Centre de Poblenou
De 21 a 3 h
Sopar i ball amb l’orquestra Kràter. Preus: 13 € adults, entre 2 i 4 € infants. Inclou cava i coca, cal dur sopar.  Informació i venda de tiquets: ACS Bac de Roda i Casal de Barri Bac de Roda – Poblenou
Org. ACS Bac de Roda

Carrer Venero
De 17 a 3 h
Org. Penya Barcelonista Poblenou

Can Saladrigas
De 21 a 1 h
Plantada davant de Can Saladrigas (21 h), cercavila (21.30 h), encesa de la foguera a les 22 h a l’encreuament dels c. Ramon Turró i Espronceda
Org. Colla del Drac del Poblenou

Carrer del Perelló
De 16 a 3 h
Entre la rbla. Poblenou i el ptge. Aymà
Org. Associació Coordinadora d’entitats juvenils del Poblenou – La Xemeneia

Carrer Rosa Sensat
De 17 a 3 h
Org. ACR El Sot de l’Illa

Superilla del Poblenou
(c. dels Almogàvers amb c. de Roc Boronat i c. de la Ciutat de Granada)
De 19 a 3 h
Org. Associació Col·lectiu Superilla del Poblenou

Revetlla de Sant Pere
28 de juny

Esplanada del Centre Cultural La Farinera del Clot (Gran Via, 837)
De 20.30 a 2 h
Sopar popular de carmanyoles (truites) organitzat pel Casal de Joves La Traca (20.30 h), espectacle de foc a càrrec de la Colla de Diables del Clot de l’Orfeó Martinenc (22 h), concert amb l’orquestra Tumultuosa (22.30 h), DJ Xiruçu amb Pinya (mitjanit)

Paradetes de venda de pirotècnia
Del 10 al 24 de juny, de 8 a 22 h

Salvador Espriu, 29
Pere IV, 2
Bilbao, 31
Pg. Calvell, 13
Rbla. Prim, 92
Cantàbria, 31
Cantàbria, 79
Pont del Treball Digne, 15
Av. Diagonal, 32
Av. Diagonal, 209
Av. Meridiana, 54
Av. Meridiana, 151
Selva de Mar, 169
Clot, 105
Lope de Vega, 236

Una tradició ben especial

La Revetlla de Sant Joan se celebra arreu dels Països Catalans i altres indrets durant la nit prèvia al 24 de juny. S’hi celebra també el solstici d’estiu, amb dos dies de retard. És una celebració que l’Església Catòlica fa coincidir amb la data de naixement de Sant Joan Baptista i que ha esdevingut una festa amb elements i costums molt marcats i simbòlics: el foc purificador, els banys de mitjanit, les herbes de sant Joan, les cançons, el ball o els guariments i més rituals màgics.

Les fogueres s’encenen amb la Flama del Canigó, que cada any s’encén al cim de la muntanya rossellonesa per recórrer tots els països catalans amb una caravana que va prenent relleus i es va ramificant per arribar a tot arreu.

* Correccions i noves activitats del programa de Sant Joan 2019

  • Data i hora de la prerevetlla al Mercat de Provençals: 22 de juny, de les 9 a les 14 h
  • Nova activitat: Revetlla a la Superilla Poblenou, de les 19 a les 3 h.

Barcelona antimasclista

Recordem que ja es pot descarregar gratuïtament l’aplicació de mòbil BCN Antimasclista, amb la qual totes les persones de la ciutat poden indicar de manera anònima i confidencial on i com s’han sentit agredides o assetjades. L’objectiu és poder, entre totes, treballar per tenir millors intervencions, més prevenció i més sensibilització i aconseguir més apoderament de les dones.

Ara bé, per denunciar denunciar una agressió o un cas d’assetjament sexual, cal adreçar-se a una comissaria de Mossos d’Esquadra. A més, els serveis d’atenció municipal disposen de personal especialitzat en diferents unitats.