Comencen els debats del Repensem el 22@

16/03/2018 - 09:09 h

Aquest març s’inicia la fase de debats propositius d'aquest procés participatiu amb trobades entre el veïnat i agents socials i econòmics del territori.

Al març s’ha iniciat la fase de debats propositius del procés participatiu Repensem 22@ amb trobades entre el veïnat i agents socials i econòmics del territori.

El procés participatiu “Repensem el 22@” pretén traçar col·lectivament una estratègia davant dels reptes i necessitats socials, econòmiques i urbanístiques actuals dels barris del Poblenou i el del Besòs-Maresme.

Durant els mesos de març i abril comença la fase de debat del procés per la qual cosa s’han programat un seguit de trobades amb col·lectius i agents la zona.

L’objectiu és crear una proposta estratègica compartida a nivell social, econòmic i urbanístic que donarà resposta a la diagnosi de problemàtiques i necessitats.

DEBATS AL MARÇ

• Dirigides a col·lectius socials específics
– dones
– adolescents
– joventut
– gent gran
– persones amb diversitat funcional

• Dirigides a agents socials i econòmics del territori
– Projectes de l’economia solidària
– Comerciants
– Projectes culturals
– Empreses 22@

 

DEBATS A L’ABRIL

• Convocatòria oberta a tot el veïnat

dels barris del Poblenou, del Besòs i el Maresme

Consulta totes les convocatòries de debat del procés participatiu

D’on venim?

El procés es va engegar a l’octubre del 2017. Des de llavors s’han fet diverses activitats que han ajudat a fer una radiografia de la percepció ciutadana en relació a les problemàtiques i necessitats actuals de les zones dels diferents barris afectades pel pla 22@ de l’any 2.000.

Concretament, entre l’octubre i el novembre es van realitzar jornades i taules rodones. Posteriorment, durant els mesos de gener i febrer, s’han desenvolupat quatre recorreguts de reconeixement per les zones industrials del Poblenou i una enquesta de diagnosi ciutadana.

Següents fases de participació

Un cop realitzades totes les sessions de debat per a la realització de propostes, durant el mes de maig es realitzarà la convocatòria d’una jornada final on es presentaran i posaran en comú totes les propostes sorgides del procés.

L’objectiu serà decidir de forma participativa les propostes i mesures de major consens, aquelles prioritàries i aquelles de les que caldria desenvolupar un estudi tècnic per a plantejar la seva viabilitat i aplicabilitat.

Finalment, es generà una memòria tècnica del procés participatiu i dels resultats així com una devolució pública en Consells de Barri i a través dels canals oficials de comunicació del districte de Sant Martí.