Comencen les obres de construcció de la nova biblioteca Gabriel García Márquez

28/02/2019 - 12:33 h

S'aixecarà a la cantonada dels carrers Concili de Trento amb Treball, al barri de Sant Martí de Provençals, i es preveu que estigui acabada a finals del 2020

S'aixecarà a la cantonada dels carrers Concili de Trento amb Treball, al barri de Sant Martí de Provençals, i esdevindrà, a finals del 2020, la cinquena biblioteca més gran de la ciutat.

A finals de l’any vinent, està previst que la nova biblioteca pública Gabriel García Márquez doni servei als usuaris i usuàries de dos barris del Districte de Sant Martí: el de Sant Martí de Provençals i al de la Verneda i la Pau.

L’emplaçament s’aixeca a la cantonada dels carrers Concili de Trento amb Treball generant un gran xamfrà que funcionarà com la plaça pública d’accés. Els  arbres de l’entorn així com un voladís que sobresortirà per endavant del volum de l’edifici, generaran un porxo que funcionarà d’espai d’acollida.

Biblioteca i arxiu històric del barri

El nou equipament, de cinc plantes, s’ha dissenyat amb dos entrades diferenciades i accessibles mitjançant rampes segons els dos usos plantejats: a la biblioteca s’hi arribarà des de la plaça que s’obrirà al xamfrà, i a l’arxiu històric del barri, s’hi accedirà des d’un jardí inferior des del carrer Concili de Trento.

A la planta subterrània hi haurà l’arxiu i sala conjunta polivalent. A les plantes superiors s’hi ubicaran la biblioteca infantil, la biblioteca general amb espais exteriors per a l’estada (balcons, miradors i una terrassa), una zona fòrum i espais d’estudi i el treball en grup.

El nou equipament també reunirà un fons d’uns 40.000 documents, bona part especialitzat en literatura hispanoamericana. A més, disposarà de 140 punts de lectura i 30 punts d’accés a Internet.

La cinquena biblioteca més gran de la ciutat

En total, l’equipament suma més de 3.100 m2 de superfície útil, dels quals 2.813 m2 els ocuparà la nova biblioteca, convertint-se així en la cinquena més gran de la xarxa, només superada per Jaume Fuster, Ignasi Iglésias Can Fabra, Montserrat Abelló, i Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles. Es preveu que les obres tindran un cost de 9,3 milions d’euros.