Coneix les novetats del V Premi Jove de Còmic Sant Martí!

27/02/2020 - 09:02 h

Feminismes i dona. La 5a edició d’aquest concurs es presenta divendres 6 de març a l’Espai Jove La Fontana. Vine, descobreix com participar-hi i idea la teva obra per a la convocatòria d’enguany!

La 5a edició d’aquest concurs es presenta divendres 6 de març a l’Espai Jove La Fontana. Vine, descobreix com participar-hi i idea la teva obra per a la convocatòria d’enguany!

El Districte de Sant Martí,  la Direcció de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, el Consell de les Dones de Sant Martí i les Biblioteques del Districte convoquen anualment el Premi Jove de Còmic Sant Martí per a la prevenció i erradicació de la violència masclista.

Hi poden participar joves fins als 25 anys que visquin, estudiïn o treballin a la ciutat de Barcelona. S’hi estableixen dues categories:

  • Categoria A (participants de 16 a 25 anys)
  • Categoria B (menors de 16 anys)

Hi ha també dos tipus de premis: els guardons que atorga el jurat i els atorgats pel públic. Els premis consisteixen en cursos de còmic i lots de còmics i novel·les gràfiques. La persona guanyadora en la categoria A rebrà a més un premi en metàl·lic de 1.000 €. 

Les obres es poden presentar fins al 6 d’abril del 2020. Un cop finalitzat aquest període, s’establirà un calendari perquè el públic pugui escollir els còmics que més els agradin. Les obres guanyadores es donaran a conèixer durant l’acte de lliurament dels guardons, a finals del mes d’abril.

Presentació del Premi Jove de Còmic Sant Martí

Tot i que la convocatòria ja és oberta, la presentació oficial de la 5a edició del Premi se celebra divendres 6 de març a l’Espai Jove La Fontana, a partir de les 18 h. Durant l’acte, es donaran a conèixer les bases específiques del certamen, moment en què les persones interessades a participar-hi podran informar-se d’alguns requisits, com el format de les obres o els criteris de valoració.

El públic assistent també podrà conèixer Muses, l’obra guanyadora de la darrera edició del certamen i protagonista de la imatge gràfica de l’edició d’enguany. A més, es farà un tast dels tallers de sensibilització amb un debat participatiu sobre temes com el sexisme en el còmic o les imatges alternatives que promouen l’equitat.

La  tarda conclourà amb la il·lustradora de còmics Clara-Tanit Arqué, que presentarà un mural en viu realitzat durant l’acte amb la tècnica del graphic recording.

Per què aquest premi?

Aquest certamen té com a finalitat sensibilitzar adolescents i joves sobre el fenomen de la violència masclista i implicar-los en la lluita per l’erradicació de les discriminacions de gènere i en la creació de nous imaginaris igualitaris no sexistes a través del llenguatge del còmic, en el marc de la cultura de la pau i la no violència.

Els còmics han de tenir com a finalitat denunciar el fenomen de la violència masclista i contribuir a la seva prevenció i erradicació, tot mostrant les desigualtats i discriminacions per raons de gènere.

El premi compta amb la col·laboració de l’Escola Joso, Norma Editorial i l’Associació Trama Serveis Culturals.