De tard o de primer, Carnestoltes pel febrer!

13/02/2020 - 12:29 h

cultura i lleure. Aquest any, l’encarregat de donar el tret de sortida és el Mercat del Poblenou, dijous 20 de febrer, amb un Gran Tiberi.

Aquest any, l’encarregat de donar el tret de sortida és el Mercat del Poblenou, dijous 20 de febrer, amb un Gran Tiberi. Tothom qui s’apropi podrà participar en una festa amb música, xaranga i dinamització. A més, el Mercat oferirà una degustació de botifarra d’ou, llardons i truites.

De Nadal a Carnaval, set setmanes per igual! I és que, mentre encara conservem a la memòria recent les cavalcades de SSMM els Reis d’Orient, ja comencem a preparar-nos per gaudir del Carnestoltes del 2020. Enguany, comença el 20 de febrer, Dijous Gras, i finalitza dimecres 26 amb l’enterrament de la sardina. Durant una setmana, la ciutat de Barcelona es transforma amb disfresses de tota mena, balls de màscares, rues i menjars on predomina l’ou.

A Sant Martí, les diferents entitats del districte han organitzat un munt d’actes festius perquè el veïnat pugui ballar, menjar, divertir-se i passejar les disfresses pels carrers dels barris! Consulteu a continuació el desplegable amb les activitats programades a Barcelona.

Carnestoltes
(També disponible a l’apartat “Adjunts”)

Tot i que la festa de Carnestoltes comença oficialment dijous 20 de febrer, el Centre Cívic Besòs i la Biblioteca Ramon d’Alòs-Moner organitzen dimecres 19 un taller de màscares perquè els infants puguin fabricar-se el complement ideal per a la seva disfressa.

Dijous Gras… botifarra menjaràs! A més de la botifarra d’ou, també són plats típics la truita de botifarra i la coca de llardons. En  el nostre districte, trobem diversos concursos de truita (als Casals de Barri Diagonal Mar, Vila Olímpica i a l’Espai Carmen Gómez) i una jornada gastronòmica familiar organitzada pel Centre Cívic i Casal de Gent Gran Parc Sandaru.

A més del Gran Tiberi del Mercat del Poblenou, la Cooperativa Antiga Camp de l’Arpa organitza una festa al Casal de Barri La Llacuna amb sorteig de regals i premis.

Divendres 21 de febrer, és el dia dedicat a les rues escolars i a les festes dels Casals de Barri (Diagonal Mar, Vila Olímpica). Destaquen també la Festa Jove organitzada per diverses entitats al Centre Cívic Sant Martí (amb concurs de talents, disfresses i altres activitats) i l’Arribo pels carrers del Clot i Camp de l’Arpa amb botifarrada popular a la pl. del Mercat del Clot.

L’Ateneu Popular Octubre sorganitza un “cerca-entitats” pels carrers del Poblenou fins a Can Ricart. Visitaran diferents entitats acompanyats per la música de la txaranga Sambossa.

Dissabte 22 de febrer, arriben les quatre grans rues del districte de Sant Martí. Se celebren en els barris del Poblenou, el Besòs i el Maresme, el Clot i Camp de l’Arpa i a Sant Martí de Provençals i la Verneda i la Pau. Les entitats, a més de les desfilades pels carrers, també han preparat altres activitats com un concurs de disfresses a la plaça de la Palmera de Sant Martí, un espectacle al parc del Clot o una gran festa final amb sopar, foguerons i DJ a la plaça Josep Maria Huertas Claveria.

El mateix dissabte, el Centre Cívic Parc Sandaru acull una festa familiar anomenada Petit Carnaval amb disfresses, tallers, música i ball. I el Mercat del Poblenou organitza un concurs de truites, amb disfresses d’època i taller infantil.

I dimecres 26 de febrer, Dimecres de Cendra, finalitza el regnat de Sa Majestat el Rei Carnestoltes. Destaquem els seguicis funeraris que se celebren a Sant Martí de Provençals i al Clot i Camp de l’Arpa, amb les seves respectives sardinades populars (al parc de Sant Martí i al parc del Clot).

A continuació, recollim altres activitats de Carnaval que no surten en el desplegable:

Altres activitats de Carnestoltes

Dissabte 22 de febrer

Carnaval de mascotes
Parc de Sant Martí, 16.45 h
Org. Vocalia de gossos de l’AVV Sant Martí de Provençals i Coordinadora Vern

Carnestoltes amb romesco
Via Trajana, 10 h
Org. Espai i AVV Via Trajana

Carnestoltes a la Pau
Pl. Artur Martorell, 16 h
Org. AVV La Pau

Festa de Carnestoltes al Casal Diagonal Mar
Casal Diagonal Mar, 18.30 h

Photocall de disfresses al Mercat de Provençals
Mercat de Provençals, de 9 a 14 h