Dispositiu d’estiu de la Guàrdia Urbana a les platges de la ciutat

29/06/2020 - 15:14 h

Seguretat i prevenció. S’ha activat el Grup de Platges de la Guàrdia Urbana, que fins a finals de setembre patrullarà per les deu platges del litoral per reforçar-hi el control de les mesures de seguretat i per donar resposta a tot tipus de problemes

S’ha activat el Grup de Platges de la Guàrdia Urbana, que fins a finals de setembre patrullarà per les deu platges del litoral per reforçar-hi el control de les mesures de seguretat i per donar resposta a tot tipus de problemes

Els agents del Grup de Platges de la Guàrdia Urbana patrullen a peu, amb escúters, vehicles de quatre rodes, bicicletes i quads adaptats per circular per la sorra a fi de comprovar el nivell d’ocupació de les platges i tancar-les, totalment o parcialment, en cas que s’hi superi l’aforament permès, i garantir el distanciament físic entre persones.

Per millorar les tasques de vigilància i control de la platja i dels espigons des del mar, el cos policial disposa també de dues embarcacions semirígides de 6,5 i 7,5 metres, respectivament.

Com puc saber el nivell d’ocupació d’una platja de Barcelona?
L’Ajuntament de Barcelona té un web específic amb informació sobre l’estat de les deu platges de Barcelona, barcelona.cat/platges, on es poden consultar els nivells d’ocupació de cadascuna.

On t’has d’adreçar en cas de furt o robatori en una platja de Barcelona?
En cas de ser víctima d’un furt o robatori, per presentar una denúncia cal adreçar-se a l’oficina conjunta de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, situada a la platja de la Barceloneta. Des del mòdul a peu de platja i des d’un altre mòdul ubicat a l’espigó de la platja del Bogatell, els agents municipals controlen i segueixen tots els fenòmens que es detecten a les platges, com ara persones que neden en zones perilloses, venda de productes no permesos o robatoris i furts.

Balanç de l’actuació del 2019
L’any passat la Unitat de Platges va interposar 18.719 denúncies relacionades amb la venda ambulant no autoritzada de begudes i aliments, i es van intervenir 172.471 begudes de venda no autoritzada. D’altra banda, els agents van interposar 144 denúncies en casos en què no es respectaven les indicacions de bany, sobretot per banyar-se als espigons i en altres zones senyalitzades on el bany no està permès o bé està restringit. La Guàrdia Urbana també va denunciar 3.633 vehicles de mobilitat personal.