Dona sang a Sant Martí

06/08/2019 - 14:45 h

Salut. Al llarg dels propers dies la unitat mòbil del Banc de Sang i de Teixits s'instal·la a diversos punts del districte

Concretament, del 8 a 13 d'agost la unitat mòbil del Banc de Sang i de Teixits s'instal·la a diversos punts de la rambla Guipúscoa i del Poblenou.

*Recomanem consultar el calendari de donació de sang amb la unitat mòbil degut a possibles cancel·lacions d’última hora.

Durant l’estiu, les donacions de sang baixen a tot Catalunya al voltant del 30% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. És per això que el Banc de Sang ha reforçat les campanyes de donació al juliol i agost per mantenir les reserves en els nivells habituals.

Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als tractaments, s’han d’assolir 35.000 donacions durant els mesos de juliol i agost. I també hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari, entre d’altres, pels malalts de càncer.

La campanya d’estiu al Banc de Sang té com a protagonistes els professionals del Banc de Sang. L’Ernest, la Laura i la Lorena, infermers i biòloga, són la imatge del cartell. Tant ells com altres persones de l’equip s’han convertit en la imatge d’uns divertits GIFs animats que serviran per agrair el gest de donants.

Tothom que doni sang a l’estiu podrà fer-se un GIF de la donació per compartir amb els seus contactes.