Veïnat, entitats i serveis del barri impulsen accions divulgadores per conscienciar a la població sobre com gestionar bé els residus als carrers i places, a través de la comissió veïnal 'Besòs Maresme, barri net'.
Després de constatar deficiències en la netedat als carrers i les places del Besòs i el Maresme, un grup de veïns i veïnes, entitats i serveis del barri ha impulsat un seguit d’accions educatives per intentar revertir aquesta situació.
Es fa sota el paraigües d’una nova comissió veïnal, anomenada “Besòs-Maresme, barri net”, nascuda el passat mes d’octubre per fer d’aquest barri una zona més neta i sostenible.
Presentació ‘Barri Net’
2 d’abril a les 19.00 h
Centre Cívic Besòs
Durant la presentació s’hi explicaran, d’una banda, les accions que s’estan duent a terme i de l’altra, l’estudi que s’ha realitzat amb propostes de millora pel que fa a la ubicació de contenidors i papereres. Hi intervindrà Teresa Mirabet, membre de l’AVV Maresme i de la comissió veïnal ‘Besòs-Maresme, barri net’.
Les accions per millorar els hàbits del veïnat
En la presentació es projectaran per primera vegada els vídeos gravats per veïns i veïnes que reflexionen sobre la brutícia al barri i la separació de residus, una de les activitats més engrescadores i vistoses de la campanya.
Són vídeos curts en els quals set veïns es dirigeixen als seus compatriotes per reflexionar sobre la brutícia al barri i la separació de residus. Els idiomes són els majoritaris al barri: català, castellà, urdú, anglès, francès, xinès i àrab.
Una de les altres actuacions més destacades és l’exposició ‘On van els residus?’, cedida pel Departament d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona.
Exposició ‘On van els residus’
Presentació: 2 d’abril a les 10.00 h
Dates exposició: 1-15 d’abril
Centre Cívic Besòs
A la presentació hi haurà parlaments de: Ramón Tur, membre de l’AVV Maresme i de la comissió veïnal ‘Besòs-Maresme, barri net’; Norma Esteve, veïna del barri, membre del projecte La taca d’oli i del programa B-Mincome dedicat a promoure la sostenibilitat; i Jordi Bigas, periodista i activista, qui explicarà el significat de residu zero i el metabolisme del nostre ecosistema.
Al final es farà una visita guiada a l’exposició per a l’alumnat del Cicle Superior d’Educació i Control Mediambiental de l’Institut Rambla Prim.
A banda d’aquestes dues accions més destacades s’estan duent a terme les següents activitats al barri:
- Instal·lació de quatre taules informatives al carrer setmanalment per informar al veïnat sobre la separació de residus.
- Sessions informatives a alumnes a les escoles del barri.
- La creació d’una comparsa per la rua del barri titulada ‘Mare Terra’, la creació de materials i el reciclatge posterior.
- Sessió informativa per a gent gran del Casal Joan Maragall, al febrer.
Una iniciativa amb segell de barri
La comissió veïnal està formada per: els veïns i veïnes del barri del Besòs i el Maresme, l’Associació de Dones Àmbar Prim, l’AVV Barri Maresme, l’AVV Besòs, el Servei d’Intervenció a l’Espai Públic del Besòs i el Maresme, el Casal de Barri Besòs i el Pla Comunitari del Besòs i el Maresme.