El CE Júpiter cedeix el seu arxiu a la ciutat en el seu 110è aniversari

08/05/2019 - 09:30 h

Aniversari. L'acte commemoratiu se celebra el dissabte 11 de maig a les 18.30 h a l'Auditori de Sant Martí

L'acte commemoratiu del 110è aniversari del CE Júpiter se celebra el dissabte 11 de maig, a les 18.30 h, a l'Auditori de Sant Martí.

Per celebrar el 110 aniversari del CE Júpiter, el club ha programat un acte commemoratiu el dissabte 11 de maig a les 18.30 h. Es farà a l’Auditori de Sant Martí (Plaça d’Angeleta Ferrer, 2) i també servirà per celebrar els 50 anys de l’Agrupació de Veterans i de la secció de Natació, i els 10 anys del Júpiter Femení.

Un dels moments més destacats de la cerimònia serà el lliurament simbòlic de l’arxiu del Júpiter a l’Arxiu Municipal del Districte de Sant Martí. El rebrà el conseller Marc Andreu de la mà de Joan Baptista Culla, en representació del seu pare Joaquim Culla (1913-2015), soci número 1 del club i el responsable de recollir la història del Júpiter des del seu inici i durant dècades.

Amb aquesta cessió, impulsada pel regidor Josep Maria Montaner, s’assegura la conservació de l’arxiu en les millors condicions durant els propers vint anys, termini fixat en el contracte. La feina de conservació començarà amb la restauració i la posterior digitalització del conjunt de la donació: 23 fotografies i 35 volums mecanoscrits de Joaquim Culla. 

Futbol més enllà de l’esport

El local de l’orxateria Tio Che del Poblenou va ser on va néixer el CE Júpiter ara fa 110 anys. Concretament va ser el 12 de maig de 1909 a la llavors cerveseria Cebrián. 

Els fundadors van ser dos anglesos que llavors treballaven al Poblenou els quals van fusionar dos equips amateurs del barri: l’Anglo-Espanyol i l’Stadium Nacional. Els seus primers colors foren blau-cel i blanc; més tard va ser el verd; i finalment, el gris-grana actual.

Un dels principals objectius actuals de la fundació és ajudar a que l’esport sigui més assequible i accessible per als nois i noies del Districte de Sant Martí i Barcelona. També es pretén ampliar la participació dels grups de persones que estan insuficientment representades en l’esport a les comunitats. És el cas de les dones, les nenes i les persones amb dificultat o amb discapacitats.

La FPCE Júpiter participa i col·labora activament amb diverses ONGs amb la voluntat d’ajudar a nens, nenes i joves que pateixen qualsevol necessitat bàsica, a través de l’esport.

Recentment, el 8 d’abril, el club va participar en el actes de celebració de la quarta edició de la Primavera Republicana amb un partit de futbol contra el Clapton Community FC, un club de la lliga regional d’Anglaterra estructurat com a cooperativa, que es declara obertament contrari al sexisme, l’homofòbia, la xenofòbia i el feixisme.