El Cementiri de Poblenou celebra 200 anys d'història!

25/09/2019 - 12:44 h

Aniversari. El diumenge 29 de setembre, el cementiri més antic de la ciutat celebra l'aniversari amb una jornada d'activitats familiars

El diumenge 29 de setembre, el Cementiri de Poblenou, el més antic de la ciutat, celebra el 200 aniversari amb una jornada d'activitats familiars.

El Cementiri de Poblenou serà l’escenari dels actes de celebració del bicentenari. A partir de les 11.00 h es podrà visitar una exposició de fotografies a la capella, on s’hi projectarà alhora un vídeo d’evolució del cementiri. A la tarda hi ha l’activitat ‘Històries del cementiri’, una petita ruta que passarà per tres espais: l’entrada, El Petó de la Mort i El Santet.

Durant el dia també hi haurà temps per a l’humor, amb l’actuació Improshow, s’hi faran tallers infantils i una activitat itinerant d’Sketching. I no podia faltar-hi la música, que omplirà el cementiri amb actuacions intermitents dels Cors de Clavé i l’actuació de l’associació Capibola Blues.

A banda de la celebració del dia 29 de setembre, s’han programat altres actes destacats al llarg de tres mesos:

26 de setembre, a les 18.00 h
Conferència en record del naturalista i etòleg Jordi Sabater Pi

24 d’octubre, de 19.00 a 22.00 h
Ruta nocturna del bicentenari Poblenou (Places limitades)

29 d’octubre, a les 18.00 h
Jornada al voltant de l’antropologia de la mort

26 d’octubre, 9 de novembre i 16 de novembre, a les 11.00 h
Rutes Vallmitjana
(Places limitades)

Consulta la programació detallada aquí.

El Cementiri Vell, de l’Est o General

Amb dos segles d’història, el cementiri del Poblenou va ser el primer a construir-se, dues vegades, als afores de la ciutat. L’actual, que ocupa íntegrament la parcel·la delimitada pel carrer del Bisbe Josep Climent, el carrer del Taulat, el passatge de la Llacuna i el carrer de Carmen Amaya, segueix un projecte de l’arquitecte Antonio Ginesi i es va inaugurar el 1819, després que el primer fos destruït durant la guerra del Francès.

Es coneix també com a cementiri de l’Est pel nom oficial que va tenir durant molts anys i com a Cementiri Vell, per oposició al Cementiri Nou que és el de Montjuïc. També fou citat, durant els seus primers temps com a Cementiri General. És una obra protegida com a Bé Cultural d’Interès Local.

D’estil neoclàssic, el cementiri del Poblenou representa un autèntic viatge per la Barcelona del segle XIX. Aquí es poden consultar el llistat de les personalitats que hi ha enterrades.