El Consell de Districte de Sant Martí, constituït i en marxa

26/07/2019 - 13:19 h

Nou mandat. La sessió plenària de constitució del Consell de Districte va convocar una part molt rellevant de públic, que va presenciar també l'elecció de la nova presidenta del Consell.

La sessió plenària de constitució del Consell de Districte va convocar una part molt rellevant de públic, que va presenciar també l'elecció de la nova presidenta del Consell.

Al vespre de dijous 25 de juliol va tenir lloc la sessió plenària de constitució del Consell Municipal del Districte de Sant Martí. L’escenari va ser, com no podia ser d’una altra manera, la sala d’actes de la seu del Districte, a la plaça Valentí Almirall, que es va omplir de gom a gom d’un públic expectant per presenciar la sessió i conèixer de primera mà les persones membres del Consell, 21 conselleres i consellers, que durant el mandat 2019 / 2023 afrontaran tots els reptes que la ciutadania dels 10 barris de Sant Martí els vulguin plantejar.

Entre el públic assistent s’hi van trobar des de persones representants de les entitats més rellevants del Districte fins a antics regidors i membres del Consell de Districte d’anteriors mandats, en una prova que la sessió tenia un alt grau d’emotivitat i que generava una gran expectació per la novetat que suscita el nou equip de govern de coalició a la ciutat de Barcelona.

Després de la benvinguda del regidor David Escudé, el nou regidor del Districte, en què va exposar l’il·lusió i l’honor que representa per a la seva singladura aquest nou repte, els 21 nous conselleres i consellers van prometre els seus càrrecs, cosa que va tenir lloc amb molt diverses fórmules de prometença.

___ELS MEMBRES DEL NOU CONSELL DE DISTRICTE DE SANT MARTÍ___

BeComú: Eva Campos (portaveu del grup), Sílvia Casorrán, Jordi Martín, Sandra Enrique, Francesc Carmona, i Lorena Domínguez
PSC: Sílvia López (portaveu del grup), Xavier Bañón (conseller tècnic), Javier Mesía, Immaculada Bajo, i Juan Pujol
ERC: Lourdes Arrando (portaveu del grup), Núria Mateo, Oriol Puig, Jordi Rallo, i Joan C. Canela
JxCat: Maria Arenillas  (portaveu del grup), i Fernando Gómez
Cs: Eugenia Angulo (portaveu del grup), i Fernando Alcalde
BCNxCanvi: Pedro Vargas (portaveu del grup)

En clau d’igualtat de gènere, cal destacar que la nova configuració del Consell de Districte s’acosta a la paritat com mai no ho havia fet abans (10 conselleres i 11 consellers), mentre que dels 6 grups que en formaran part, 5 han designat una dona com a portaveu.

Un cop presa la possessió dels càrrecs i escoltada la prometença de tots 21 membres del nou Consell, les persones designades com a portaveus van intervenir per presentar la voluntat inicial dels grups municipals que representen en el decurs del que serà el mandat que tot just s’inicia ara.

Tot seguit es va procedir a l’elecció de la persona que presidirà el Consell, responsabilitat que va recaure en la regidora M. Magdalena Barceló, del grup municipal de Ciutadans, en una decisió que en els pròxims dies quedarà ratificada a través d’un decret d’alcaldia.

L’acte també va comptar amb la presència de la regidora Elisenda Alamany i del regidor Ferran Mascarell, membres dels grups d’ERC i de JuntsXCat respectivament.