El Dia de la Colla castellera i el Design Market, a l’agenda d’activitats

09/12/2019 - 12:09 h

cultura i lleure. El Nadal arriba de ple a Sant Martí aquest cap de setmana amb una trentena d’actes que omplen de màgia els carrers del nostre districte: des de fires d’artesans fins a espectacles familiars.

El Nadal arriba de ple a Sant Martí aquest cap de setmana amb una trentena d’actes que omplen de màgia els carrers del nostre districte: des de fires d’artesans fins a espectacles familiars.

A partir de divendres 13 de desembre, el veïnat pot començar a gaudir dels múltiples espectacles i activitats de Nadal que tant les entitats del districte com l’Ajuntament de Barcelona han programat perquè grans i petits gaudim d’aquestes festes. Aquest cap de setmana, destaquem:

  • Gospel de proximitat. Divendres 13, de 17 a 19.30 h. Espectacle itinerant per la rbla. Guipúscoa, entre rbla. Prim i c. Bac de Roda.
  • Guarnim el barri. Divendres 13, 17 h. Tallers familiars, tió i xocolatada popular a la pl. de la Pau.
  • Ara ve Nadal al Poblenou. Dissabte 14, de 10 a 20.30 h. Jornada organitzada per la Colla del Drac a la rbla. Poblenou (rotonda del Casino). Fira d’artesans i d’entitats, amb tallers i activitats: cagatió, cercavila de Bestiari de Nadal, concert, rondallaire, xocolatada.
  • Concert de Nadal a l’Orfeó Martinenc. Dissabte 14, 12.30 h.
  • Els Pastorets a l’Auditori de Sant Martí. 14 i 15 de desembre, 18 h.
  • Festa infantil. Diumenge 15, d’11 a 14 h, als jardins de Joan Fuster i Ortells. Amb màgia, globoflèxia, pintacares i jocs.
  • Nadal solidari a la Vila Olímpica. Diumenge 15, d’11 a 19 h, Casal de Barri Vila Olímpica. Marxa nòrdica, cadena humana, vermut i concert.
  • Matí familiar de Nadal: El Trencanous i tió popular. Diumenge 15, a les 12 h, Auditori de Sant Martí.
  • Els Pastorets: L’Estel de Natzaret. Diumenge 15, 17.30 h, Centre Moral i Cultural del Poblenou.
  • Pare Noel a la plaça Artur Martorell. Dimecres 18, 17 h. Amb tallers nadalencs.

Els Castellers de Barcelona celebren, com cada any, el seu Dia de la Colla, un cap de setmana de celebracions que serveix de cloenda a la temporada castellera del 2019. Del 13 al 15 de desembre, la seu dels Castellers s’omple d’activitats lúdiques: concursos, dinars, sopars, gimcanes, torneig infantil de futbol, etc. La nit de dissabte, celebren una festa final de temporada amb música, amb entrada lliure.

El Design Market és el mercat de dissenyadors i dissenyadores independents que FAD organitza cada final d’any al Disseny Hub Barcelona. Després de vuit edicions, el Design Market s’ha convertit en una cita imprescindible per a les persones amants del bon disseny, amb expositors de diverses disciplines: art, artesania, complements, il·luminació, moda, etc. Se celebra del 13 al 15 de desembre del 2019.

Aprofitant les festes nadalenques, el Centre Cívic Parc Sandaru programa el seu ja tradicional cicle d’hivern Si fa fred… juguem al Parc! Amb activitats familiars i tallers infantils. Aquesta setmana, presenta un taller de música per a infants (dimarts 17, 17.30 h) i l’espectacle de teatre musical familiar Cinemúsica (dimecres 18, 17.30 h).

El cicle Barcelona Districte Cultural continua oferint de franc representacions d’espectacles de diverses disciplines. Divendres 13, la Sala La Pau projecta el film de cinema infantil Ernest & Celestine, contes d’hivern, el Centre Cívic Besòs presenta l’obra musical Indigesta fama i el Centre Cultural La Farinera del Clot acull l’obra de teatre Arma de construcción masiva. Dissabte 14, el Centre Cívic Parc Sandaru presenta Kumulunimbu, una història sobre immigració explicada amb titelles, màscares i clowns.

El cicle d’arts escèniques Mostra’t del Centre Cívic Parc Sandaru arriba a la seva fi amb l’última obra a concurs: Anònims, de la companyia La Paradoxa (divendres 13). Amb aquesta última representació, quedarà tot enllestit per celebrar la gala dels premis Mostra’t, diumenge 15, una festa de cloenda del cicle amb els padrins Quimet Pla i Núria Solina.

Dos dels museus del nostre districte estan de celebració. El Museu del Disseny celebra el seu 5è aniversari amb tres jornades de portes obertes, els dies 13, 14 i 15 de desembre. Les persones que s’hi apropin podran visitar de franc les exposicions permanents de disseny gràfic, de producte, de moda i arts decoratives, a més de la mostra temporal sobre Victor Papanek.

Per la seva banda, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona inaugura una nova exposició, dijous 12 de desembre: Micos, una història de primats. Es podrà visitar fins al 26 d’abril del 2020.

En l’àmbit institucional, la seu del Districte de Sant Martí acull dimarts 17 a partir de les 18 h, dues sessions informatives: una sobre la Zona de Baixes Emissions i una altra dirigida a persones migrants. Per últim, el darrer Consell de Barri del Parc i la Llacuna d’enguany se celebra dijous 19 al Casal de Barri La Llacuna.

La foto de portada d’aquesta edició de l’agenda és de @gonzalezsistero: paisatges de tardor al Poblenou!

Consulta l’agenda d’activitats als barris de Sant Martí
(disponible a l’apartat ‘Adjunts’)

L’agenda d’activitats del districte recull els actes institucionals, socials, culturals i esportius de tots els barris organitzats per entitats i equipaments de Sant Martí.