El Festival Escena Poblenou aixeca el teló

10/10/2018 - 12:52 h

Cultura i lleure. La dissetena edició d’aquesta mostra dedica un dia al pensament de les dones activistes i creadores, consolidant-se així com un certamen feminista i reivindicatiu.

La dissetena edició d’aquesta mostra dedica un dia al pensament de les dones activistes i creadores, consolidant-se així com un certamen feminista i reivindicatiu.

El Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou se celebra del 17 al 21 d’octubre amb més d’una dotzena de representacions que abasten diferents llenguatges escènics, a més d’altres activitats com conferències, tallers i concerts. Aquesta mostra està fortament lligada al barri del Poblenou perquè no només apropa la creació contemporània al veïnat, sinó també perquè els projectes teatrals, culturals i socials que s’hi representen estan realitzats amb la complicitat de diverses entitats i espais del barri i de la ciutat.

Consulta la programació!

Tal com ha fet en les últimes edicions, el Festival reivindica una escena on el pensament feminista i les dones ocupen els espais i els llocs que els pertoquen. La mostra obre aquest any amb un dia més dedicat a la reflexió i al pensament de dones activistes, transformadores i creadores per fer sentir les seves veus i mirades.

La programació està fortament compromesa amb propostes creades, pensades, interpretades i dirigides per dones amb títols com Màtria, de Carla Rovira o Las Muchas, de Maria Antònia Oliver. També podem trobar altres propostes d’autoria compartida com Ser Britney Spears de Cris Celada i Tomás Castro; We Fear de Dimitri Ialta i Virginia Fochs (Jordi duran i Eva Freixa) o La bugada de Labuena Compañía (Arantza López i David Franch), entre altres.

Dins del projecte Embrions, el Festival dona suport a propostes de creadors i creadores professionals en estat de gestació, convertint-lo així en un espai on els i les artistes poden presentar les seves obres a productors, programadors i representants de centres de creació.

Destaca també La Pionera d’Escena Poblenou, la jornada de diumenge 21 d’octubre. La plaça de Can Felipa es convertirà en un espai de trobada d’iniciatives innovadores: des de projectes socioempresarials de col·lectius en situació de vulnerabilitat fins a col·lectius de makers, artesans i artistes. Inclou el concert de la cantant Lil Russia.