El Festival Grec a Sant Martí

20/06/2019 - 12:59 h

cultura i lleure. Aquest estiu, espais com la Sala Beckett o programes com Art i Part Besòs formen part de la programació de la 43a edició del festival

Del 26 de juny al 31 de juliol el Grec Festival de Barcelona programa prop d'un centenar d'espectacles a la ciutat. Una de les novetats d'enguany és la presència més important de propostes de teatre comunitari, com l'Art i Part Besòs.

El Grec Festival de Barcelona arriba arriba a la 43a edició amb espectacles a tots els districtes a través del Grec Ciutat, que se suma a les propostes del Grec Montjuïc.

A Sant Martí, l’escenari principal és la Sala Beckett, al Poblenou, però també acullen activitats del Grec espais com la Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz o el Centre Cívic Can Felipa. Una de les novetats de la programació d’enguany és la presència de propostes de teatre comunitari, com l’Art i Part.

Programació del Grec a Sant Martí

Grec Creació.
El dramaturg Toni Gomila (recordeu Acorar?) torna a induir una reflexió universal, aquest cop sobre el turisme i la manera com afecta el nostre món, a partir de l’experiència de Mallorca, una illa plena de sol on tothom espera trobar la seva pròpia gallina dels ous d’or. Forma part del cicle de xerrades conduït per Xavier Grasset.

26 de juny, a les 18.30 h
Toni Gomila: Rostoll cremat
Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz

Grec Comunitari.
El Collectivo Terzo Livelo, Besòs Creació i La Dispersa han creat amb el veïnat del barri del Besòs i el Maresme un relat fet amb llenguatges i poètiques del cos, el moviment i l’escena destinat a promoure l’arrelament i el reconeixement de les vides al barri.

6 i 7 de juliol, a les 18.15 h
‘Art i Part Besòs’
A l’encreuament dels carrers Alfons el Magnànim i Xavier Nogués

Grec Formació.
Al Grec també s’hi aprèn. I és que el festival inclou activitats adreçades bàsicament a les persones professionals de l’escena o als qui aspiren a ser-ho.

Del 7 al 24 de juliol
XIV Obrador d’estiu de la Sala Beckett
Un punt de trobada internacional per a la nova dramatúrgia contemporània, amb tallers, seminaris, debats i lectures dramatitzades.

Prop de 100 espectacles en un mes

El Grec Festival de Barcelona és la principal cita de la ciutat amb el teatre, la dansa, la música i el circ. Després de quaranta-tres anys d’història, el Grec s’ha convertit en el primer productor d’espectacles a Catalunya.

La seva missió és doble: d’una banda, dóna suport a la producció local i mostra algunes de les millors creacions dels col·lectius i artistes catalans, i de l’altra, vol ser una finestra oberta al món que presenti des de la ciutat les propostes més interessants de diferents països.