El fogueró de sa Pobla arriba al Poblenou

16/01/2020 - 13:25 h

cultura i lleure. L’Ateneu Popular Octubre acull dissabte 18 de gener un dels foguerons que se celebren enguany a Barcelona, en el marc del cicle festiu de Sant Antoni.

L’Ateneu Popular Octubre acull dissabte 18 de gener un dels foguerons que se celebren enguany a Barcelona, en el marc del cicle festiu de Sant Antoni.

Ja fa 28 anys que els carrers i les places de l’antiga Vila de Gràcia s’omplen de foguerons, una tradició importada de Mallorca que ha calat profundament en el calendari festiu gracienc. Enguany, aquest barri de Barcelona farà cremar una dotzena de foguerons, del 23 al 25 de gener.

Tot i que Gràcia ha importat la tradició dels foguerons de sa Pobla, actualment la festa s’ha expandit per altres districtes de la ciutat: Eixample, Horta – Guinardó i Sant Martí.

En el nostre districte, el barri del Poblenou ha estat pioner en acollir aquesta tradició de la cultura popular. El fogueró es planta a partir de les 20 h al pati de l’Ateneu Popular Octubre. Durant la vesprada, s’hi podran degustar productes mallorquins mentre se succeeixen tradicions que transportaran al públic assistent a la revetlla de Sant Antoni de sa Pobla.

Dins de la programació de la festa major del barri de Sant Antoni, dissabte 18 de gener a les 21 h se celebra un fogueró a la cruïlla de l’avinguda de Mistral amb el carrer d’Entença. Hi haurà música tradicional amb els Ministrers de Xamfrà i ball de bot.

I el mateix dia, a partir de les 19 h, la Sala Polivalent de Montbau acull el fogueró del districte d’Horta – Guinardó, amb pinta cares, brases, música i servei de barra fins a la 1 h de la matinada.