El parc del Fòrum acull una nova edició de la ‘Feria de Abril’

25/04/2019 - 13:00 h

cultura i lleure. Un punt d’informació contra la violència de gènere i unes hores d’atraccions sense música per als infants amb autisme són les novetats d’aquest any.

Un punt d’informació contra la violència de gènere i unes hores d’atraccions sense música per als infants amb autisme són les novetats d’aquest any.

Organitzada per la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), la Fira d’Abril de Catalunya torna al Parc del Fòrum de Barcelona per catorzena vegada consecutiva. Les sevillanes, el bon ambient i la gastronomia andalusa es converteixen de nou en els protagonistes d’una festa que arriba enguany a la seva 48a edició.

L’encesa del pòrtic d’entrada al recinte, inauguració oficial de l’esdeveniment, se celebra divendres 26 d’abril a les 21 h. La Fira es podrà visitar fins al diumenge 5 de maig.

El cartell guanyador del concurs d’aquest any (vegeu l’arxiu adjunt) ha estat dissenyat per l’estudi New Roman. Els autors i autores han volgut reflectir-hi una idea: “unir l’esperit de la Fira de tota la vida amb la llum i la vitalitat del Mediterrani, un cant a les dones i a Barcelona”.

Dins la programació cultural, destaquen el concurs de casetes i el concurs gastronòmic, dotats de premis econòmics.

Novetats 2019

Aquesta edició de la Fira reforça el component solidari de la FECAC. Per primera vegada, el recinte acollirà un Punt Lila habilitat per l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs amb informació i assessorament contra la violència de gènere amb l’objectiu d’aconseguir unes festes lliures de sexisme.

Per altra banda, els dies 29 d’abril i 2 de maig, les atraccions no emetran música ni altres sorolls durant dues hores com a mesura de sensibilització i respecte cap a les persones autistes. Es tracta d’una col·laboració de la FECAC amb l’Associació Síndrome d’Asperger de Catalunya i la Federació Espectre Autista-Asperger de Catalunya.

A més, en aquesta edició s’augmenta el nombre de casetes assignades a les entitats associades per potenciar l’esperit original de la Fira com a  punt de trobada de la cultura i el folklore andalús.

Cura del medi ambient

Després de l’experiència positiva de les dues edicions anteriors, es renova l’aposta per la millora del medi ambient amb la reducció del plàstic d’un sol ús. El públic assistent farà  servir gots i plats reutilitzables adquirits en concepte de lloguer. La persona usuària podrà triar entre endur-se’ls a casa o tornar-los als punts de recollida habilitats, on els retornaran part de la fiança.

En l’organització de la Fira d’Abril de Catalunya, hi col·laboren l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Junta d’Andalusia, Aigües de Barcelona, Turisme d’Andalusia i el Consorci de la Zona Franca, entre d’altres.