El Parc del Fòrum tindrà un nou espai dinamitzat

17/05/2019 - 08:47 h

Cultura i Lleure. La companyia Antigua i Barbuda realitzarà, amb caràcter permanent, activitats culturals, familiars i diürnes

Durant dos anys, la companyia Antigua i Barbuda realitzarà activitats culturals, familiars i diürnes al Parc del Fòrum. És una oportunitat per relacionar-se amb les entitats del barri, dur a terme projectes a nivell ciutat i col·laborar amb la Central del Circ.

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Districte de Sant Martí, Barcelona Serveis Municipals (BSM) i l’Institut de Cultura (ICUB) ha signat un conveni de col·laboració amb la companyia Antigua i Barbuda per dotar de vida artística la plaça del Fòrum a través d’una nova línia d’activitat permanent lligada a les arts de carrer i el circ.

La instal·lació de la companyia Antigua i Barbuda en aquest entorn suposarà una oportunitat de fixar activitat en aquest espai, i al mateix temps, esdevindrà un molt bon recurs per a relacionar-se amb el barri i connectar-lo amb el Fòrum.

Durant els dos anys de vigència del conveni -prorrogable a dos més- la companyia disposarà d’un espai al Parc del Fòrum des del què realitzarà l’activitat de dinamització de l’espai de la plaça, que amb caràcter general, serà una activitat diürna, de caràcter cultural i adreçada a tots els públics.

La companyia col·laborarà amb altres projectes culturals que es duguin a terme en aquest espai i afavorirà el contacte amb les entitats del barri.

Antigua i Barbuda, al Fòrum

El fet que la companyia s’instal·li al Parc del Fòrum, i gràcies a les característiques del seu treball, permetrà crear un parc familiar d’una gran qualitat.

La proximitat geogràfica d’espais tant afins com la Central del Circ i El Col·lector permeten una col·laboració íntima fusionant les arts del circ amb les arts constructives, així com brindant possibilitat d’assessoria tècnica als seus espectacles.

L’espai exterior permetrà dur a terme tallers i cursos de formació en una disciplina que es relaciona perfectament amb les professions teatrals i para-teatrals com arquitectes, artesans del ferro i de la fusta, modistes, elèctrics, dissenyadors gràfics, actors, musics o escenògrafs.

Una companyia coneguda internacionalment 

Antigua i Barbuda va ser fundada l’any 2002 per Jordà Ferré amb la intenció de desenvolupar projectes sorgits de l’experiència en les diferents disciplines que han protagonitzat la seva trajectòria professional, vinculada a l’àmbit de les arts plàstiques i escèniques, especialment al teatre.

Les seves obres han girat per tot el món: Europa, Nova Zelanda, Austràlia, Xina, Canadà i Sud-Amèrica. I han participant als festivals més rellevants, inclús representant Barcelona al Beijing Design Week de 2014.

A Barcelona, les seves instal·lacions han estat presents en diverses edicions de La Mercè en espais com el Parc de la Ciutadella o el Parc de Trinitat Vella, així com a la Cavalcada de Reis de Barcelona dels darrers anys, on es va poder veure per primera vegada una de les seves darreres creacions, La Ballarina.