El Pare Noel i el Tió de Nadal arriben a l’agenda de Sant Martí

17/12/2019 - 13:21 h

cultura i lleure. Arriben també els Pastorets, els trenets del comerç, tallers infantils, espectacles familiars, fires, festes... tot està preparat perquè el veïnat pugui gaudir d’un Nadal ben màgic!

Arriben també els Pastorets, els trenets del comerç, tallers infantils, espectacles familiars, fires, festes... tot està preparat perquè el veïnat pugui gaudir d’un Nadal ben màgic!

Tenim enllestida ja la carta pel Pare Noel? Perquè aquests dies, aquest personatge tan familiar s’apropa als barris de Sant Martí per recollir les cartes dels nens i les nenes del districte. Prepareu també els pals per fer cagar el tió! Que també ens visita i voldrà que li cantem a cops de bastó.

Els més petits i petites de la casa poden gaudir a més de diversos tallers infantils i espectacles familiars. Destaquen els tallers organitzats pels dos museus del districte: el Museu del Disseny i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Entre els espectacles familiars, no falten Els Pastorets, que enguany es representen a cinc espais de Sant Martí (Auditori, Orfeó Martinenc, Foment Martinenc, Parròquia Sant Josep de Calassanç i el Centre Moral i Cultural del Poblenou).

Durant aquestes festes nadalenques, les associacions de comerciants de Sant Martí i la Direcció de Comerç de l’Ajuntament programen activitats per fer gaudir la ciutadania i fomentar el comerç de proximitat. Destaquen els trenets comercials, aquest cap de setmana comencen a rutllar els trenets del Clot (sortida pl. Mercat) i de Sant Martí de Provençals (sortida c. Cantàbria amb c. Huelva). Destaquem també la Fira de Nadal organitzada a la Vila Olímpica per Vilactiva (dissabte 21 de desembre).

El Nadal és una època on la solidaritat té un espai important. La Federació d’Entitats del Clot – Camp de l’Arpa organitza una campanya de recollida de joguines noves i regals per a la gent gran, fins al 4 de gener. Per la seva banda, el Centre Cultural La Farinera presenta l’obra L’arxipèlag de la llibertat (divendres 20), s’hi pot accedir a canvi d’una joguina nova per a la campanya de Reis.

Relacionat amb les activitats nadalenques i dins el cicle de Cultura Popular als Ateneus, la cobla Sant Jordi ofereix un concert de Nadal al Casino l’Aliança del Poblenou. Se celebra dilluns 23, a partir de les 21 h.

El cicle Barcelona Districte Cultural ofereix l’últim espectacle d’enguany a Sant Martí. L’Auditori del districte serà l’escenari de l’obra de teatre Mambo, de la companyia Les Antonietes. Es representa divendres 20, a les 20 h. L’entrada és gratuïta però cal reserva prèvia.

El Centre d’Innovació Urbana Ca l’Alier acull fins al 31 de desembre l’exposició Humanitzant la tecnologia per Barcelona per donar a conèixer les actuacions municipals i els projectes més innovadors que l’Ajuntament ha impulsat en el camp del desenvolupament urbà ajudat per la tecnologia. La mostra es pot visitar de dilluns a divendres de 8 a 20 h, amb accés lliure.

La foto de portada d’aquesta edició de l’agenda és de @bcn_santmarti: Sant Martí dona la benvinguda a la màgia nadalenca!

Consulta l’agenda d’activitats als barris de Sant Martí
(disponible a l’apartat ‘Adjunts’)

L’agenda d’activitats del districte recull els actes institucionals, socials, culturals i esportius de tots els barris organitzats per entitats i equipaments de Sant Martí.