Llum BCN il·lumina el Poblenou

07/02/2019 - 10:10 h

Cultura i lleure. Del 15 al 17 de febrer una cinquantena d’espais es transformaran a través de la llum amb propostes d’artistes, dissenyadors i arquitectes d’arreu del món.

Després de les Festes de Santa Eulàlia arriba Llum BCN, el festival que transforma a través de la llum una cinquantena d’espais del Poblenou amb propostes d’artistes, dissenyadors i arquitectes d’arreu del món.

Per segon any consecutiu el festival Llum BCN il·luminarà el Poblenou els dies 15, 16 i 17 de febrer. Tot i que està emmarcat en els actes de les Festes de Santa Eulàlia de Barcelona, el festival se celebra uns dies després.

Durant els tres dies del festival es transformaran gairebé cinquanta espais. Enguany, com a novetat, se sumen a la iniciativa tres espais nous: la plaça de Dolors Piera, al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, i la Fundació Mies van der Rohe i els Encants, al districte de l’Eixample.

Horaris de Llum BCN
Divendres 15/2 i dissabte 16/2: 19.00 – 24.00 hores
Diumenge 17/2: 19.00 – 23.00 hores
L’accés a tots els espais és gratuït

L’origen del talent: amateur i professional

En aquesta edició quinze instal·lacions han estat creades per l’alumnat de les escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura de la ciutat. Aquestes escoles segueixen sent una de les apostes del festival, i també un dels trets distintius respecte a altres esdeveniments similars d’altres ciutats.

També hi haurà 26 propostes i instal·lacions professionals. Una d’aquestes propostes, Emergències, del fotògraf Manolo Laguillo, evoca el passat industrial del barri amb una obra que es podrà veure en nou espais diferents i que il·luminarà les escales d’emergència més emblemàtiques de Poblenou. D’altra banda, Làser, de l’Estudi Antoni Arola, marcarà amb tres feixos de llum continuada un itinerari pels principals carrers de Llum BCN.

Entre els professionals també hi ha artistes de prestigi internacional com Rafael Lozano-Hemmer i Daniel Canogar, pioners de les noves eines digitals, tecnologistes com Kyle McDonald o Joanie Lemercier i noms fonamentals en les noves escenes creatives de Barcelona.

Aquest any el festival ha estat comissariat per Maria Güell, dissenyadora d’il·luminació; José Luis de Vicente, investigador cultural, i Oriol Pastor, fundador del Festival MIRA.

Off Llum BCN: el recorregut alternatiu al Llum BCN

L’associació cultural i creativa Poblenou Urban District també s’uneix al festival organitzant l’OffLlumBCN, amb propostes de petit format creades per artistes de l’associació i pensades per ser observades en la proximitat.