El Poblenou recorda la casa on va néixer Josep Maria Subirachs

29/05/2018 - 16:07 h

Cultura i lleure. L'acte de descoberta de la nova placa commemorativa s'instal·larà dissabte 2 de juny a la façana del c. Pere IV, 195, l'edifici on va néixer l'artista

L'acte de descoberta de la nova placa commemorativa s'instal·larà dissabte 2 de juny a la façana del c. Pere IV, 195, l'edifici on va néixer l'artista

Dissabte 2 de juny, a les 12 h del migdia, tindrà lloc l’acte de descoberta d’una placa commemorativa a la façana de l’edifici on va néixer l’escultor Josep M. Subirachs, al carrer de Pere IV, 195. A més de la inscripció, el disseny de la placa inclou un dibuix, autoretrat de Subirachs.

Amb aquest acte, l’Arxiu Històric del Poblenou, seguint la seva tasca de recuperar, preservar i difondre la memòria històrica del barri, vol recordar i homenatjar la figura de Josep M. Subirachs, artista català de reconegut prestigi internacional, nascut al Poblenou l’any 1927.

L’acte de descoberta coincideix amb el primer aniversari de la inauguració de l’Espai Subirachs, al carrer Batista, 6, a pocs metres de la casa on va néixer l’artista. L’Espai Subirachs és un equipament cultural privat, gestionat per la família de l’artista, obert al públic per mostrar, en exposició permanent, una part del llegat de Josep M. Subirachs.