El Poblenou torna a il·luminar-se amb Llum BCN!

11/02/2020 - 13:33 h

Cultura. El festival d'arts lumíniques transformarà 57 espais del Poblenou el cap de setmana del 14 al 16 de febrer. Consulta les instal·lacions aquí.

La novena edició del festival d'arts lumíniques Llum BCN, transformarà 57 espais del Poblenou el cap de setmana del 14 al 16 de febrer. Consulta les instal·lacions aquí.

La llum, la tecnologia digital i la imatge en moviment transformaran 57 espais del Poblenou en un espectacle lumínic a l’aire lliure. El festival d’arts lumíniques Llum BCN torna al districte els vespres del 14, 15 i 16 de febrer amb instal·lacions lumíniques cada any més espectaculars.

Enguany es podran veure 25 instal·lacions artístiques creades per artistes internacionals de renom així com 17 obres lumíniques fetes per alumnat d’escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura de la ciutat.

Consulta totes les ubicacions de les instal·lacions de Llum BCN al mapa.

Les instal·lacions es podran visitar de manera gratuïta de les 19 a les 24h, excepte el diumenge, que l’hora final és a les 23h.

A més hi ha l’espai gastronòmic Van Van Llum per poder descansar i gaudir de menjar calen. Al c. Sancho de Ávila entre c. Ciutat de Granada i c. Roc Boronat.

Novetats 2020: dos espais i una aplicació mòbil

Àgora. L’espai on analitzar llum
Per primera vegada, es podran compartir xerrades i conferències amb el conjunt d’artistes participants a l’espai Àgora, situat a l’Hotel SB Glow (c. Badajoz, 148-154).

Hack th light up. L’espai on crear llum
El primer hackathon d’il·luminació interactiu que repta a les persones participants a decidir un projecte d’il·luminació creativa i desenvolupar un prototip en 24 hores i en equip.

Nova aplicació de Llum BCN
Aquest any el festival estrena una nova aplicació per a dispositius mòbils amb tota la informació de les instal·lacions artístiques i una proposta de rutes recomanades. També s’oferirà un espai per a la creativitat i la interacció en el qual les persones usuàries podran dibuixar en l’espai traços lumínics amb realitat augmentada. Aquests dibuixos podran ser consultats per tothom que tingui l’aplicació instal·lada al seu dispositiu.

Off Llum, el circuit alternatiu

El circuit alternatiu del festival Llum BCN, organitzat per Poblenou Urban District, presenta 15 instal·lacions lumíniques de petit i mig format on participaran artistes i dissenyadors en un circuit més experimental amb l’objectiu d’afavorir que no només es descobreixin els carrers sinó també els espais de creació i innovació que formen la comunitat creativa establerta al Poblenou.

En aquesta segona edició de l’Off Llum hi participen de forma activa els centres educatius Col·legi Sant Martí, Escola Llacuna i Escola Flor de Maig.

Consulta tota la programació de l’Off Llum BCN 20 aquí

 

Més informació