El Programa d’Activitats Escolars ofereix més de 3.000 propostes per al curs que ve

25/07/2020 - 23:19 h

Ensenyament. Adreçades a l'alumnat de tots els cicles educatius, s’agrupen en el Programa d’Activitats Escolars (PAE) i l'accés i reserva a les places que ofereixen les entitats es pot fer per mitjà del Consell d'Innovació Pedagògic

Adreçades a l'alumnat de tots els cicles educatius, s’agrupen en el Programa d’Activitats Escolars (PAE) i l'accés i reserva a les places que ofereixen les entitats es pot fer per mitjà del Consell d'Innovació Pedagògic

Les més de 180 entitats i institucions, públiques i privades, que formen actualment el Consell d’Innovació Pedagògica (CIP), ofereixen més de 3.000 activitats educatives que es posen a l’abast dels centres educatius de la ciutat per al curs escolar 2020-21. El CIP està impulsat des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona.

Malgrat les difícils circumstàncies provocades per la pandèmia de la covid-19, les entitats del CIP continuen actualitzant la seva oferta educativa, adaptant-la a aquest nou escenari, i l’oferta d’activitats creix setmana a setmana. Aquestes iniciatives, adreçades a l’alumnat de tots els cicles educatius, s’agrupen en el Programa d’Activitats Escolars (PAE) i l’accés i reserva a les places que ofereixen les entitats es pot fer per mitjà del Consell d’Innovació Pedagògica.

El web del CIP ofereix, entre d’altres coses, informació sobre el PAE, s’hi facilita la inscripció a les activitats i es pot fer la reserva a determinades activitats en línia. També es fomenta un contacte previ entre el centre educatiu i l’entitat del CIP que organitza l’activitat educativa, l’accés a materials didàctics i, a més, la documentació relacionada amb les activitats.

Així, el professorat dels centres educatius pot consultar i fer la reserva de les activitats per al proper curs -les que considerin més adequades per a la seva planificació educativa concreta- i que se centren principalment en aquests àmbits temàtics: música i arts escèniques, cinema, arts plàstiques, participació i cultura solidària, entorn natural i educació ambiental, ciència i tecnologia, educació per a la mobilitat, salut i prevenció de riscos, educació física, accés a la informació, empreses de serveis, mitjans de comunicació, serveis municipals, transport públic, coneixement històric, etc.