A la descoberta del rerefons de la música, amb "Escolteu!"

22/10/2024 - 22:11 h

En aquesta edició del cicle musical, el reggaeton pren el torn i a través de tres sessions d'accés lliure s'hi podrà conèixer l'origen i l'evolució d'un ritme musical que gairebé es pot convertir en un estil de vida

La Biblioteca Josep Benet – El Clot presenta el cicle temàtic musical “ESCOLTEU!”, amb el qual vol donar a conèixer què hi ha al darrera de la música que escoltem avui: els orígens, les geografies, els estils i les seves fusions, els artistes, els intèrprets, la tecnologia que es fa servir…

El cicle, coordinat per Francesc X. Riembau i Rosich Diego Armando Dj,
està format per sessions guiades per professionals
que punxaran música per acompanyar les seves explicacions.

El Reggaeton és el protagonista del primer cicle de l’ESCOLTEU!. Se’n podrà conèixer l’origen des de la fusió del Dancehall Jamaicà i Reggae Panameny, per seguir la seva expansió del Carib al món i acabar ampliant el punt de vista amb músiques urbanes africanes del segle XXI i la seva expansió pel món.

LES PROPOSTES DEL CICLE

Els orígens del Reggaeton: Dancehall Jamaicà i Reggae Panameny
Dimarts 5 de novembre, a les 18.30 h
Jamaica, la petita illa caribenya és origen d’un munt de gèneres musicals que han conquerit al planeta i han influenciat a gran part de les músiques electròniques de ball del segle XX i XXI. El dancehall un gènere nascut a cavall entre la dècada del 70 i els 80 va anar evolucionant i expandint-se amb força al mateix carib i és així com comencen els primers projectes de reggae en espanyol, especialment a Panama i a Puerto Rico.
A càrrec de Francesc Xavier Riembau i Rosich Diego Armando Dj.

Reggaeton: Del Carib al món
Dimarts 12 de novembre, a les 18.30 h
A partir de l’adaptació dels ritmes del dembow jamaicà i després de la primera fase de reggae en castellà, es desenvolupa aquest nou gènere que posa en contacte les músiques llatines i les rítmiques jamaicanes.
A càrrec de Fede Jahzzmvn, productor musical.

Músiques urbanes d’Àfrica i la seva diàspora
Dimarts 19 de novembre, a les 18.30 h
El desenvolupament de les músiques urbanes a l’Àfrica i en les seves diàspores és fèrtil i abundant. Del Kuduro a Angola, el Singeli a Tanzania, Gqom a Sudàfrica, i així un llarg etcètera de músiques arrelades i futuristes.
A càrrec de Maguette Dieng, dj, programadora i membre del col·lectiu afrodescendent Jokkoo.