El 'Sant Martí de Circ' es consolida i creix

27/06/2019 - 13:31 h

Cultura i lleure. El 6 i 7 de juliol arriba al barri del Besos i el Maresme la tercera edició d'aquest festival gratuït de petit format

En aquesta edició s’incorpora el projecte Art i Part, s’amplia el número d’espectacles i s’afegeix a la programació una exposició de fotografies de circ al Centre Cívic Besòs. Se celebra el 6 i 7 de juliol a quatre espais del Besos i el Maresme.

La tercera edició del Sant Martí de Circ aterra per tercer any al Besòs i el Maresme el cap de setmana del 6 i 7 de juliol. S’han programat tallers i espectacles de circ per a totes les edats i es podran veure, de forma gratuïta, a quatre espais al llarg del c. d’Alfons el Magnànim.

El festival manté l’estructura de l’any passat i començarà cada dia a les 17.00 h amb els tallers de circ, per després continuar amb diferents espectacles d’acrobàcies, equilibris i molt més, en una edició que creix en nombre d’actuacions. Consultar el programa complet aquí. 

Com ja és tradicional, el festival acabarà diumenge amb el “Cabaret de Circ”, amb números de bicicleta artística, verticals, equilibris, bàscula hongaresa i barra russa, aquesta última molt espectacular i a la vegada molt desconeguda pel públic.

Com a novetat, formarà part de la programació del festival l’espectacle resultat del projecte de creació comunitària Art i Part Besòs que ha tingut lloc els darrers mesos al barri de la mà de Collettivo Terzo Livello i La Dispersa Teatre, amb veïns de Barcelona com a intèrprets i participant.

A més, el festival incorpora activitats paral·leles com una exposició de fotografies del Centre Cívic Besòs. Es tracta de la mostra “Up Circ a la Plaça”, amb imatges de Natàlia Castellà, Rakel Cros, Marta G.Cardellach, Lucía Olalla, Marina Moveo, Clara Pedrol i Marina Suleymanova. Es tracta d’una iniciativa de Pirueta Photo i CoopdeCirc Normal i es pot visitar del 25 de juny al 8 de juliol.

Una iniciativa de l’APCC

El festival és una iniciativa de l’Associació de Pofessionals del Circ de Cataluna (APCC), que l’organitza conjuntament amb la direcció artística i la producció de CoopdeCirc. L’APCC és l’encarregada de gestionar la Central del Circ, fàbrica de creació dedicada al circ de l’Ajuntament de Barcelona situada al Parc del Fòrum. El finançament prové del Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona així com la pròpia APCC.