El talent juvenil puja a l'escenari amb 'District Art'

13/05/2019 - 12:41 h

Cultura i Lleure. El II Festival d'arts escèniques per a joves de Sant Martí se celebra el 18 i 19 de maig a l'Auditori de Sant Martí

El cap de setmana del 18 i 19 de maig, el jovent que participa a la segona edició de District Art mostrarà les seves creacions a l'Auditori de Sant Martí. En total, sis espectacles en dos dies plens de cultura.

Les arts escèniques i el jovent són els protagonistes del Festival District Art, que arriba al seu punt i final els dies 18 i 19 de maig en un cap de setmana de marató teatral.

Durant dos dies els i les joves participants pujaran a l’escenari de l’Auditori de Sant Martí per mostrar les seves obres davant del veïnat. En total són sis espectacles col·lectius de no més de 45 minuts i que tracten temàtiques socials.

A banda, el dissabte, els participants podran gaudir de dos tallers, així com d’un àpat en família amb tots els companys i companyes, i d’un concert. La cloenda es farà el diumenge abans de dinar. Cada participant rebrà un diploma de participació al finalitzar el certamen.

La mostra s’organitza a través dels Serveis Socials de Sant Martí – Verneda amb la col·laboració de l’Auditori de Sant Martí i els Serveis Socials del Poblenou.

Hi ha espai reservat per persones amb mobilitat reduïda. Cal comunicar-ho com a màxim dos dies abans de l’espectacle (suport@auditorisantmarti.net o 93 256 57 60). Recordem també que la sala està equipada amb bucle magnètic (activar l’opció “T” a l’audiòfon).

Programació del District Art 2019

Dissabte, 18 de maig

11.00 – 12.00 h: Espectacle “Llums enceses”
Una reflexió sobre el passat del teatre (el paper de la dona, la llibertat d’expressió, la censura), per poder observar el present i preguntar-se: han canviat molt les coses?
Grup de Teatre dels Serveis Socials La Verneda. Direcció: Andrea Lesko.

12.30 – 14.00 h: Tallers per a les participants

14.00 h: Dinar

15.30 – 17.00 h: Tallers per a les participants

17.30 – 18.30 h: Espectacle “En tus zapatos”
A “En tus zapatos” qüestionem la definició de capacitat versus discapacitat amb la intenció d’obrir la porta a la diversitat, sigui la que sigui, i apostar per una mirada que inclogui a totes les persones.
Aula de teatre “El Coro” de Sentmenat. Direcció: Montse Romero.

18.30 – 19.30 h: Espectacle “Rigor mortis”
Si esteu llegint aquesta carta vol dir que al final ho he fet. Ai si us plau, deixeu-vos de plors i laments per després d’acabar la peça. No m’he tret la vida per diversió o per cridar l’atenció. En aquest món les persones som dolentes per naturalesa. Tothom té aquesta part cruel i psicòpata. No em digueu que mai heu desitjat la mort d’algú que t’ha destrossat la vida.
Cia. Ai siusplau! Direcció: Yago Morera i Maite Marco. 

19.30 – 20.15 h: Espectacle “Va de circ!”
Mostra de joves d’entre 12 a 16 anys que realitzen circ combinant diferents tècniques com malabars, equilibri o figures entre d’altres.
APC Sant Martí. Direcció: Rufi i Mari.

20.15 – 21.00 h: Concert Lil Russia & Jahzzmvn
L’artista Lil Russia presenta el seu darrer àlbum: Deshielo. La cantant de rap montcadenca ens farà ressonar l’esperit amb les seves rimes, marcades per l’autoafirmació, la reivindicació del feminisme i la denúncia social. Hip hop urbà, veritats com punys, paraules que són bombes!
Lil Russia & Jahzzmvn

21.00 – 21.30 h: Correfoc
Quan s’apaga el dia, s’encén la nit! Els Diables, les Guspires i l’Espiadimonis s’apoderen dels carrers i de la festa de Sant Martí, presentant-nos un espectacle de llum i foc a ritme de percussió, pólvora i colors.
Colla de Diables de Sant Martí i Guspires de La Verneda. 

Diumenge, 19 de maig

11.00 – 11.45 h: Espectacle “Manual d’amor”
Una comèdia fresca i divertida que proposa una reflexió entorn les relacions amoroses estereotipades. A través de l’humor fem un cant a la llibertat individual.
Cia de Teatre de l’Infanta. Direcció: Marta Font.

11.45 – 12.45 h: Espectacle “Influències i confluències”
Joves veïns d’una ciutat qualsevol viuen vides molt diferents amb poques expectatives de futur. Lligats a rituals socials distorsionats que comporten violència. La incursió de lobbies i multinacionals faran veure la insignificança de l’individu davant aquests poders que fan difícil enfrontar-s’hi. Aquests joves es veuen obligats a replantejar-se la visió sobre l’altre i sobre llurs identitats per poder sortir endavant.
Cia. Jove de Pa’Tothom. Direcció: Jordi Forcadas.

12.45 – 13.30 h: Cloenda