Els pressupostos i els preus públics per al 2020, protagonistes del darrer Consell de Districte de l'any

13/12/2019 - 09:53 h

Aquest òrgan de govern va donar llum verda a la proposta de pressupostos del Govern Municipal i als preus públics d'aplicació als equipaments municipals per al 2020

Aquest òrgan de govern va donar llum verda a la proposta de pressupostos del Govern Municipal i als preus públics d'aplicació als equipaments municipals per al 2020

El dijous 5 de desembre va tenir lloc la darrera sessió de l’any del Consell de Districte. Un dels punts primers que s’hi van informar va tenir a veure amb les darreres actualitzacions dels seus membres, que han comportat la revisió del Cartipàs del Districte incorporant-hi les regidories adscrites (les regidores Elisenda Alamany, Gemma Tarafa i Marilén Barceló, i el regidor Ferran Mascarell, en representació dels grups ERC-AM, BComú, Cs i JxCat, respectivament), el nomenament del vicepresident del Consell (el conseller Francesc Carmona), el cessament dels consellers Oriol Puig i Pedro Vargas (dels grups d’ERC-AM i BxCanvi respectivament), i el nomenament del conseller Óscar Benítez (del grup BxCanvi).

En el despatx d’ofici, un dels punts inicials de l’ordre del dia, es va donar compte de les adjudicacions de contractes per procediments oberts i de contractacions menors dutes a terme entre octubre i novembre de 2019, i es va donar compte de les entitats i persones distingides en la 57a edició dels Premis Sant Martí. Aquest apartat es va completar amb l’informe del regidor David Escudé, que va detallar el pols de l’acció municipal en els darrers mesos i va destacar i posar en relleu la gran activitat veïnal que ha tingut lloc en aquest temps, molt centrada en les festes majors dels barris del Clot i el Camp de l’Arpa del Clot, i Sant Martí i la Verneda.

Ja en la part decisòria, el Consell de Districte va informar favorablement sobre actuacions remarcables, com ara el Pla Especial Integral de la residència col·lectiva situada al c. Pallars 433, i sobre el Pla de Millora Urbana per a la transformació dels edificis situats al c. Bolívia 250. El conseller Francesc Carmona es va encarregar de l’exposició de tots dos punts, mentre que també es va aprovar, després dels corresponents debats, la proposició dels preus públics del 2020 per a les instal·lacions esportives i culturals del Districte que va exposar la consellera Inmaculada Bajo, i es van informar favorablement els pressupostos municipals de l’exercici vinent que va exposar la consellera Eva Campos.

Els grups proposen, el plenari disposa

En la part d’impuls i control, els grups que configuren el plenari del Consell del Districte van debatre les següents proposicions:

Instar a prendre les mesures suficients per retransmetre en directe els òrgans de participació i de govern a través de la tècnica de l’streaming per tal d’afavorir la participació ciutadana, presentada per la consellera Lourdes Arrando del grup ERC-AM, i aprovada per unanimitat.

Portar a terme els tràmits necessaris per a l’adquisició del recinte industrial del carrer València 665 per destinar-lo a projectes d’arrel veïnal, presentada per la consellera Maria Arenillas del grup JxCat, i rebutjada amb els vots favorables de BxCanvi i Cs, l’abstenció d’ERC-AM, i els vots en contra dels grups de govern.

Instar la retirada immediata dels vehicles estacionats al passeig Marítim entre Bac de Roda i Josep Pla, presentada per la consellera M. Eugenia Angulo del grup de Cs, i rebutjada amb els vots favorables de BxCanvi i JxCat, l’abstenció d’ERC-AM, i els vots en contra dels grups de govern.

Instar el reforç de la presència policial en centres comercials durant la campanya de Nadal, presentada pel conseller Óscar Benítez del grup de BxCanvi, i rebutjada amb els vots favorables de Cs i JxCat, i els vots en contra dels grups d’ERC-AM i de govern.

Pel que fa als precs, el govern del Districte va acceptar de millorar la il·luminació de la pl. Theolongo Bacchio (presentat per ERC-AM), d’instal·lar un punt verd fixe al Camp de l’Arpa del Clot (presentat per ERC-AM), i de crear un grup de treball per valorar i mirar de resoldre les carències de implantació de la xarxa ortogonal d’autobús (presentada per JxCat), mentre que va rebutjar de presentar una relació de locals buits als barris de la franja del Besòs (presentada per JxCat), d’ampliar la Brigada Mpal. de Control de Plagues (presentada per BxCanvi), i d’assignar funcions pròpies dels agents de la Guàrdia Urbana als Agents Cívics (presentada per BxCanvi). Igualment, el govern va respondre les preguntes relacionades amb la remodelació de la pl. de la Palmera de Sant Martí i sobre la resolució de l’accessibililtat dels jardins de Can Miralletes (presentades per Cs).

Les votacions van comptar amb la participació de 20 dels membres d’aquest òrgan de govern, en espera del nomenament del 21è conseller que haurà de substituir el ja cessat membre del grup municipal d’ERC-AM abans esmentat.

D’altra banda, l’equip de govern va donar resposta als precs i preguntes de tots els grups municipals, i aquesta sessió ordinària del Consell de Districte va finalitzar amb la lectura d’una declaració institucional sobre la commemoració del dia internacional contra les violències masclistes, que va tenir lloc el 25 de novembre.