En marxa el procés participatiu per millorar la plaça dels Porxos

11/03/2019 - 13:30 h

Participació. El dissabte 16 de març es debatrà la proposta final de millora en una jornada de debat oberta a tothom

El dissabte 16 de març es debatrà la proposta final de millora de la plaça dels Porxos en una jornada de debat oberta a tothom.

La plaça dels Porxos està ubicada a Sant Martí de Provençals i és una plaça de referència al barri tant per l’ús quotidià de trobada veïnal com per la lluita històrica de 1982 per reclamar la seva conservació.

La iniciativa de remodelar-la i fer-ho a través d’un procés participatiu i consensuat amb veïnat i les associacions de la zona, sorgeix fa poc més de dos anys, en el marc del Consell de Districte de Sant Martí de l’1 de desembre de 2016, en el qual es va aprovar per unanimitat l’elaboració del projecte de remodelació de la plaça i de reparació del pàrquing municipal soterrani.

Fases del procés participatiu

Després de fer una primera acció al 2017 vinculada a un concurs de dibuix entre els nois i les noies de l’Escola de Primària Els Porxos, s’ha realitzat la primera fase del procés, la d’informació, en la que s’ha informat en dues ocasions de l’inici i convocatòries del procés participatiu: al Consell de Barri de Sant Martí de Provençals del passat 16 d’octubre de 2018 i en la Comissió de seguiment amb entitats veïnals, el 15 de gener.

A finals de gener i durant les properes setmanes el procés encara la fase de diagnosi veïnal, amb diverses sessions de treball a porta tancada amb: les entitats veïnals, les AFAs (escoles Els Porxos, Catalonia, La Caixa i Brasil), els alumnes d’escoles i instituts, i els comerços de la plaça. A porta oberta se celebrarà la següent trobada:

Assemblea oberta de debat amb veïnat de les escales i pàrquing
Dimecres 6 de febrer de 2019, de 18.00 a 20.00 h
Centre Cívic Sant Martí de Provençals

La intenció d’aquestes trobades és buscar el màxim consens en els usos que haurà de tenir la plaça i en com han de ser els elements del seu disseny.

La diagnosi es presentarà en una jornada oberta a la mateixa plaça en la qual es debatrà la proposta tècnica. Les conclusions es faran arribar a l’equip tècnic per a ser incorporades al projecte.

Jornada final de debat
Dissabte 16 de març de 2019
Plaça dels Porxos
* En cas de pluja: Centre Cívic de Sant Martí de Provençals (c/ Selva de Mar, 215)
* Si per a poder assistir necessiteu suport d’acollida d’infants o alguna mesura d’accessibilitat auditiva, cal que ho comuniqueu amb 3 dies d’antelació a: comunicaciosantmarti@bcn.cat

Programa:
10:00 h – Presentació i validació dels resultats de la diagnosi ciutadana
11:00 h  – Tallers de debat sobre la proposta final de millora de la plaça (per a totes les edats)
13:00 h – Posada en comú

Els resultats del procés es donaran a conèixer en la última fase, la de retorn i aprovació, mitjançant els canals de comunicació del Districte i els òrgans de participació corresponents.