El futur Pla de Mobilitat Urbana de Barcelona, en marxa

23/09/2018 - 22:12 h

Mobilitat. Fins al 10 d'octubre se celebraran quatre sessions obertes a la ciutadania per tal de dissenyar la mobilitat a la ciutat del futur més immediat

Fins al 10 d'octubre se celebraran quatre sessions obertes a la ciutadania per tal de dissenyar la mobilitat a la ciutat del futur més immediat

Després de les sessions sectorials realitzades aquest estiu amb els diversos col·lectius (joves, gent gran, gènere, etc.), les properes setmanes se celebraran quatre sessions amb temàtica diferenciada per abordar els principals reptes de Barcelona en l’àmbit de la mobilitat.

Es tracta de sessions obertes a tothom que no requereixen inscripció prèvia, que tenen per objectiu oferir l’oportunitat de donar veu a la ciutadania sobre quins seran els objectius a treballar en el futur de la mobilitat a la ciutat de Barcelona. Amb les aportacions de tothom, es plantejarà el Pla de Mobilitat Urbana 2019-2024.

Mobilitat en la vida quotidiana de la ciutat
20 de setembre, a les 18 h
Centre Cívic Pati Llimona (Regomir, 3)
Es tractarà els hàbits de mobilitat, la motivació dels desplaçaments, la convivència dels diferents modes i la cobertura de les necessitats dels diferents col·lectius de persones.

Mobilitat segura per a tothom
26 de setembre, a les 18 h
Espai Calàbria (Calàbria, 66)
Abordarà el debat per aconseguir una ciutat més segura, fent especialment èmfasi en els col·lectius més vulnerables, un dels quals és la infància. Convidem doncs especialment a l’entorn escolar (professorat i pares i mares) a participar en aquesta sessió.

L’espai públic i la mobilitat
3 d’octubre, a les 18 h
Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190)
Es debatrà i es recolliran propostes sobre el disseny de la ciutat: superilles i plataformes úniques,  mesures de reducció del trànsit, distribució de l’espai públic, estacionament, etc.

La tecnologia al servei de la mobilitat
10 d’octubre, a les 18 h
Centre Cultural La Farinera del Clot (Gran Via, 837)
Es treballaran els nous recursos, apps i avenços tecnològics que es posen al servei d’una mobilitat més eficient (vehicle elèctric, vehicle autònom, vehicle compartit, MAAS, T-Mobilitat, etc.).

El procés participatiu permet recollir les percepcions i propostes de la ciutadania amb l’objectiu que la ciutat doni resposta a les necessitats de la mobilitat de les persones. Podeu consultar el procés participatiu en l’enllaç de l’espai ‘Més informació’.