En marxa el programa ocupacional per a dones senegaleses

20/09/2018 - 14:58 h

Ocupació i treball. Comença la segona edició d'aquest programa dirigit a millorar l'accés al mercat de treball d'aquest col·lectiu

Comença la 2a edició del programa d'Acció Contra la Fam i Barcelona Activa dirigit a millorar l'accés al mercat de treball de les dones senegaleses que viuen a la ciutat. Com a novetat d'enguany, aquesta edició entra a formar part d'un programa europeu.

Tretze dones participen en la segona edició del ‘Gnak Dieurignou’, o el que és al mateix, ‘Tal faràs, tal trobaràs’, un projecte impulsat conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona i Acció Contra la Fam per millorar l’accés al mercat de treball de les dones senegaleses en situació d’atur.

Després de l’èxit de la prova pilot es va decidir fer una nova convocatòria del programa per aquest curs. L’àmbit d’actuació continua sent als barris de Sant Martí i els de Ciutat Vella, i les sessions es realitzen al Casal de Barri Besòs.

Com a novetat d’enguany, aquesta edició entra a formar part del programa europeu MigrEmpower en el que participen cinc països de la unió europea el qual té com a objectiu treballar la inserció laboral dels immigrants i els refugiats. Aquí, a Barcelona, es focalitza amb el col·lectiu de dones senegaleses i altres països de l’Àfrica de l’oest.

INSCRIPCIONS
(període obert tot el mes d’octubre)
Nina Colom Romero
Tècnica d’Inclusió Sociolaboral a Barcelona
ccolom@accioncontraelhambre.org
Telf: 93 254 03 81 / 669 256 932

Un trampolí cap al món laboral

L’objectiu és convertir aquest col·lectiu en agent actiu en la recerca de feina. A través de sessions individuals i grupals, contacte amb empreses i participació en fòrums i esdeveniments es pretén motivar a aquestes persones, millorar les seves competències transversals i deslligar-les de la dependència amb els serveis socials.

Els grups són de 25 persones i cal que totes estiguin en situació d’atur, tinguin entre 18 i 60 anys, tinguin coneixements d’idioma espanyol i permís de treball. La participació al curs és gratuïta però exigeix un alt compromís d’assistència a les dues sessions setmanals que es realitzen durant els quatre mesos del programa.