S'obre la convocatòria de subvencions en l’àmbit del comerç, serveis, l’artesania i la moda

24/04/2019 - 17:54 h

Una de les novetats d’aquest any és una línia pròpia d’incentius per al suport a la millora de la competitivitat dels mercats municipals i els mercats de venda no sedentària.

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda, a través de la Generalitat de Catalunya, ha obert la convocatòria de subvencions en l’àmbit del comerç, serveis l’artesania i la moda per a aquest 2019.

Entre les persones que en poden ser beneficiàries trobem les associacions de mercats municipals sedentaris i no sedentaris, a més de les empreses individuals, associades o agrupades (cooperatives de comerç, serveis, artesania i moda i centrals de compra), donades d’alta en el cens de l’impost d’activitats econòmiques, i les administracions locals i els seus organismes públics que hi estiguin adscrits o vinculats. També les entitats territorials, gremis i entitats sectorials sense ànim de lucre.

En aquest sentit, en el plec s’hi troba l’apartat de suport a la millora de la competitivitat dels mercats municipals que té com objectiu facilitar els recursos necessaris perquè els mercats municipals catalans sedentaris i no sedentaris siguin més forts i competitius i adaptats a les noves necessitats dels consumidors i als nous estils de vida i que, alhora, millorin la gestió a través de gerències professionalitzades.

En la línia de suport als mercats el termini de sol·licituds va començar ahir dia 23 d’abril de 2019 i acabarà el dia 23 de maig de 2019. La presentació de tots els ajuts ha de ser telemàtica.

Entre les accions subvencionables hi ha la implantació de serveis al mercat com pot ser el servei a domicili o un espai de bones pràctiques d’alimentació, entre d’altres; la realització de campanyes de promoció i comunicació; la gestió i gerència dels mercats o la transformació digital dels mateixos.

Per consultar els requisits, la quantia de la subvenció, les despeses subvencionables, els criteris de valoració, i la documentació complementària a la justificació, ho podeu fer a través dels documents adjunts a l’article.