Exposició 'Humanitzant la tecnologia per Barcelona'

13/12/2019 - 23:46 h

innovacio urbana. Aquesta proposta acosta a la ciutadania les polítiques i actuacions municipals que es van mostrar a l'estand municipal de l'Smart City Expo World Congrés d'enguany

Aquesta proposta acosta a la ciutadania les polítiques i actuacions municipals que es van mostrar a l'estand municipal de l'Smart City Expo World Congrés d'enguany

L’exposició respon a la voluntat de donar a conèixer a la ciutadania les actuacions municipals i els projectes més innovadors que l’Ajuntament ha impulsat en el camp del desenvolupament urbà ajudat per la tecnologia, el que s’entén per Smart City.

El format expositiu és àgil i maniobrable, i estarà exposat al Centre d’Innovació Urbana Ca l’Alier (c. Pere IV, 362) de dilluns a divendres de 8 a 20 h. L’accés és lliure, i estarà oberta al públic fins al 31 de desembre.

Barcelona té un model de com s’ha d’aplicar la tecnologia a la ciutat, de com la tecnologia es posa al servei de les persones per millorar la qualitat de vida, preservar els drets socials fonamentals i donar resposta als principals reptes que té avui en dia la ciutat a la vegada que segueix impulsant l’economia digital i contribueix a fer de la nostra ciutat un lloc estimulant, dinàmic i exigent per a la nova economia, a la vegada que es posiciona com a referent internacional en l’impuls i la promoció de l’humanisme tecnològic.

La proposta està organitzada pel Comissionat d’Innovació Tecnològica, Administració Electrònica i Bon Govern, amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) i Barcelona Activa.

Un itinerari, plafó a plafó

El primer element expositiu planteja a tall introductori una pantalla de gran format on es visionen diferents videos explicatius, mentre que el segon element, el ‘Humanising tech for Barcelona’ explica el model Smart City per a la ciutat. També recull la importància de les dades per al bon govern de la ciutat i els objectius de desenvolupament sostenible aprovats per Nacions Unides que són fonamentals per preservar el planeta i fer possible una vida digna per a tothom.

El següent plafó està dedicat a la participació ciutadana en la governança de la ciutat, i parla dels projectes que han de permetre l’Ajuntament de Barcelona a entendre millor la realitat social mostrant-hi enquestes de dades i de participació i impulsant la defensa dels drets digitals.

Per acabar, els darres plafons se centren en l’àmbit de la vida de ciutat que inclou la interacció de les persones per al desenvolupament de les activitas socials, culturals i econòmiques, i també hi expliquen el desplegament de noves tecnologies per millorar l’entorn urbà i fer-lo més sostenible.