Extraescolars gratuïtes al Besòs i el Maresme

13/09/2023 - 15:17 h

Educació i estudis. Pla de barris impulsa activitats artístiques i científiques a través del programa "Extra, extra!". El període de matriculació és fins al 22 de setembre.

Pla de barris impulsa activitats artístiques i científiques als centres educatius públics del barri a través del programa "Extra, extra!". El període de matriculació finalitza el 22 de setembre.

Les extraescolars “Extra, Extra!” són una iniciativa municipal que busca enriquir les vides dels infants i dels adolescents mitjançant activitats gratuïtes.

S’adrecen a infants i adolescents d’entre 6 i 14 anys amb l’objectiu d’aprendre i passar-ho bé introduint disciplines artístiques i de recerca científica fora de l’horari lectiu. El ventall d’opcions és ampli: tallers de robòtica, programació, experimentació, científica, dansa, teatre o música.

El curs 2023-2024 s’ofereixen a infants i adolescents de diversos centres educatius dels barris inclosos al Pla de barris. Concretament, al Besòs i el Maresme el programa s’ofereix a les escoles Prim, Eduard Marquina, Concepció Arenal, Joaquim Ruyra i l’institut Barri Besòs.

Les famílies interessades han de parlar amb el centre educatiu corresponent per fer la inscripció. Hi ha temps fins al 22 de setembre.

A més, el programa també acompanya diversos grups de percussió a les escoles i el programa Menjallibres, un reforç educatiu per desenvolupar el gust perla lectura en etapes inicials d’aprenentatge dels infants.

Aquestes activitats només es duen a terme als centres educatius sinó que també s’estenen a altres espais com les biblioteques i els centres cívics fet que permet als infants i adolescents accedir a més entorns i recursos del barri així com enfortir la vida comunitària.

“Extra, extra!” vol contribuir a pal·liar les desigualtats observades en l’oferta d’extraescolars als barris amb més desigualtats socials. Aquest curs s’oferiran un total de 2.175 places en 145 grups a 13 barris.

El programa s’impulsa des de Pla de Barris i la Direcció de cultura i educació als barris, de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) amb la col·laboració dels districtes implicats i del Consorci d’Educació de Barcelona.