Festa infantil amb l'Home dels Nassos

22/12/2015 - 17:13 h

El dia 31 de desembre al matí, l'Home dels Nassos i el seu seguici visitarà les les Cases Baixes del Clot i el Mercat del Clot.

El calendari festiu i tradicional inclou diverses figures curioses, algunes de les quals apareixen un sol cop l’any. És el cas de l’Home dels Nassos, un personatge que forma part de l’imaginari popular i que només es deixa veure el darrer dia de l’any.

Tradicionalment, se sol explicar a la mainada que en aquest dia surt l’Home dels Nassos, una persona que té tants nassos com dies té l’any. Se’ls hi explica de tal forma que els nens s’imaginen un personatge estrafolari amb 365 nassos a la cara, sense pensar que el 31 de desembre a l’any li queda només un dia per acabar.

A Barcelona era tradició de trobar l’Home dels Nassos a les 12 en punt al Pla de Palau, davant la Llotja de Barcelona, però actualment sembla que li agrada visitar altres indrets de la ciutat i enguany, se l’espera al Clot per conèixer de primera mà el resultat de les obres de restauració del conjunt arquitectònic anomenat “Les cases baixes del Clot”.

El programa de la visita serà el següent:

10.45 h: arribada al Mercat del Clot amb visita a les parades i recorregut per les rodalies del mercat saludant als comerciants, tot repartint nassos i saludant als nens i nenes del barri.

12 h: Festa infantil a “Les cases baixes del Clot” (carrer del Clot núm. 2-34), amb motiu de la finalització de les obres de restauració de 13 façanes de les 18 casetes d’aquest conjunt arquitectònic del segle XIX.

Aquesta actuació, tutelada per l’equip tècnic de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà i amb la subvenció de l’Institut i del Consorci de l’Habitatge de Barcelona, té per objectiu preservar part de la història del barri i de la ciutat, ja que aquí trobem una de les poques peces senceres d’aquesta tipologia d’arquitectura a Barcelona.
Hi haurà activitats lúdiques i xocolatada. La festa comptarà amb la participació de l’home dels nassos i els animals de l’Arca de Noè.

Esteu tots convidats, grans i petits, a saludar personalment a l’Home dels Nassos.