Festa Major al Clot i al Camp de l’Arpa del Clot!

28/10/2019 - 14:20 h

Cultura i lleure. De l’1 al 17 de novembre gaudiu de les activitats que han preparat les entitats. Consulteu-ne el programa i… bona Festa Major!

Les entitats del Clot i el Camp de l’Arpa del Clot han preparat tres setmanes d’activitats. I per a qui no en tingui prou, la gresca continua quinze dies més amb el Refestot. Bona Festa Major!

La Federació d’Entitats Clot – Camp de l’Arpa ja ho té tot a punt per celebrar una nova edició de la Festa Major! Hi haurà més de 80 activitats, moltes de cultura popular, que es duran a terme durant tres setmanes, de l’1 al 17 de novembre.

Un dels dies més destacats és el primer diumenge de novembre. La cita esportiva 40a Cursa Popular de Sant Martí serà l’inici d’un dia ple de cultura popular, amb la cercavila de gegants, el ball de rams i els versots satírics dels Diables del Clot. Una jornada que culminarà amb un bon vermut i la botifarrada de Festa Major.

El mateix diumenge, a les 13.00 hores, tindrà lloc el pregó, un acte amb servei d’interpretació en llengua de signes, i que enguany llegiran tres entitats: els Castellers de Barcelona, la Lluna del Clot i l’Observatori d’Habitatge i Turisme del Clot – Camp de l’Arpa.

Set dies més tard, més cultura popular. A primera hora, els Castellers de Barcelona despertaran el veïnat amb les matinades; a continuació, la cercavila amb el ball de bastons del Clot i els Falcons de Barcelona i, a les 12.00 hores, diada castellera amb els Castellers de Barcelona, els Castellers de Sabadell i els Castellers de Lleida.

Com cada any el jovent del barri començarà la festa major amb dos dies de concerts a les Barraques. Tampoc hi faltarà el Cercaentitats, un recorregut amb percussió i xaranga per diversos llocs del barri. En l’àmbit gastronòmic, el 9 de novembre s’oferirà un dinar per mostrar solidaritat als familiars de les persones preses i exiliades i, al vespre, us llepareu els dits amb les propostes culinàries de la Nit de Tapes al Mercat.

Per acabar, destacar les diverses mostres de flamenc, country, ball en línia, rock i swing, que es combinaran al llarg de les tres setmanes de Festa Major amb altres propostes d’oci: espectacles teatrals, tallers variats i activitats infantils. També hi haurà mostres de comerç i artesaniael mercat de brocanters i col·leccionistes.

El gran castell de focs artificials arribarà l’últim diumenge de la Festa Major, a les 21.15 hores, al parc del Clot. Això sí, a partir del dilluns 18 de novembre començarà una nova tongada d’activitats en el marc del Refestot, que durarà quinze dies més.

Per seguir els actes de la Festa Major podeu fer-ho al Twitter posant l’etiqueta #FMClotCampdelArpa19.