Les Festes de Maig del Poblenou ja són aquí!

16/05/2018 - 09:44 h

Cultura i lleure. La colla del Drac del Poblenou farà voltar les seves bèsties pels carrers del barri durant el cap de setmana del 18 al 20 de maig.

Del 18 al 20 de maig arriben les Festes de Maig del Poblenou carregades d'activitats de cultura popular protagonitzades per la imatgeria festiva. 

L’antiga Fira de les Flors, organitzada el mes de maig per l’Ateneu Popular Flor de Maig, s’ha convertit en una autèntica festa que, actualment, omple els carrers i places del barri del Poblenou. A més, aquest any estan d’aniversari perquè arriben a la 40a edició.

La Comissió FEM MAIG al Poblenou de la Coordinadora d’Entitats del Poblenou ha preparat un programa de més de 60 activitats organitzades per una vintena d’entitats i/o col·lectius dels barris del Poblenou. Concursos, concerts, tallers i espectacles de ball… però sobretot les Festes de Maig del Poblenou són conegudes per l’explosió de cultura popular de la mà de la Colla del Drac.

FESTES DE MAIG DEL POBLENOU 2018
Consulta el programa

El dissabte a la tarda arrenquen les celebracions amb una cercavila de torxes que finalitza, al vespre, amb un gran correfoc.

La festa grossa té lloc diumenge 20 de maig amb la cercavila protagonitzada per l’Estarrufat i l’Estarrufadet, els dos dracs del barri que durant aquests dies estan d’aniversari. La Víbria, els capgrossos, els gegants Bernat i Maria i el gegantó Lloro del 36 també participen en les celebracions.

Un dels actes més curiosos és la Ballada dels Marrecs, una dansa protagonitzada pels nens més petits, que donen el seu xumet a la Víbria, tot simbolitzant que s’han fet grans. Enguany aquest acte és diumenge d’11.30 a 12 h a la Rotonda del Casino (Rambla del Poblenou amb el carrer del Joncar).

El cartell de la 40ena edició de les Festes de Maig del Poblenou és obra de Diana Hue.