Fira de creació literària infantil i juvenil al Museu del Disseny

12/03/2019 - 09:45 h

cultura i lleure. Es tracta d’una proposta única que convoca a famílies, docents, bibliotecaris, editorials i públic general interessat en l’art i la literatura dirigida als infants i joves.

Es tracta d’una proposta única que convoca a famílies, docents, bibliotecaris, editorials i públic general interessat en l’art i la literatura dirigida als infants i joves.

La Fira de creació literària infantil i juvenil se celebra aquest cap de setmana (15 i 16 de març) al Museu del Disseny (pl. Glòries, 37) i està emmarcada en la programació de la 9a edició del Festival FLIC, que se celebra de l’11 de febrer al 23 de març. Té com a objectiu promoure la relació entre les diverses arts a través de formats innovadors i experimentals, fomentant així la creació interdisciplinària i el foment pel gust literari, amb la participació de tots els agents implicats.

Els organitzadors han programat diverses activitats per a totes les edats i tipologia de públic. Les famílies amb infants trobaran tallers familiars i una selecció de llibres recomanats, a més d’expositors d’editorials i una llibreria especialitzada on es podrà aconseguir la signatura dels autors i autores convidades. En la taula d’il·lustradors, es podrà conèixer i adquirir l’obra dels artistes de la Plom Gallery, una galeria d’art contemporani dirigit a infants. Enguany, la Fira de creació literària serà també el marc de l’espai FLIQUETS, pensat per als més menuts i menudes (dels 0 als 3 anys).

Per al públic adult i els professionals del sector, la Fira inclou una completa programació de conferències i taules rodones a càrrec de professionals de la il·lustració, nacionals i internacionals, com Emily Hughes, Suzy Lee, Rosa Tabernero, Joan de Dios Prats i Ricardo Cavolo, entre d’altres. També s’organitza un mercat de l’edició amb trobades entre editors i creadors.

L’entrada general té un preu de 18 €. L’accés al FLIQUETS: 5 €; i els tallers familiars: entre 3 i 5 €.

 

Festival FLIC

El festival apropa iniciatives internacionals a través del crossing art literari i posa especial atenció en incentivar l’acció literària en espais poc habituals, així com en fer-la arribar a públics en risc d’exclusió social.

Es celebra a diverses ciutats de forma itinerant i té una programació per a les famílies, un programa per a les escoles, per a joves creadors i una trobada professional.

El Festival ha estat reconegut amb el segell de qualitat Europeu EFFE LABEL 2017 – 2018 que atorga l’EFA als Festivals que destaquen per la seva qualitat artística i que tenen un impacte significatiu tant en l’àmbit local i nacional com internacional.