"Garantia d'èxit BCN", un nou programa de formació ocupacional per a joves

20/01/2016 - 10:12 h

El programa consta d’11 activitats i vol arribar a uns 400 joves gràcies a una subvenció d’1 milió d’euros procedents de la Unió Europea.

El programa consta d’11 activitats i  vol arribar a uns 400 joves gràcies a una subvenció d’1 milió d’euros procedents de la Unió Europea.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, posa en marxa un programa ocupacional per atendre un miler de joves d’entre 16 i 29 anys, inscrits a la Garantia Juvenil, una iniciativa europea per reduir l’atur juvenil, que a Catalunya es vehicula a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). L’objectiu és inserir laboralment almenys uns 400 joves.

“Garantia d’èxit BCN” és el nom del programa que posen en marxa l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa gràcies a una subvenció d’1 milió d’euros procedents de la Unió Europea.

El programa consisteix en un catàleg d’11 activitats i programes tant d’ocupació i de recerca de feina com de formació professionalitzadora i de foment de l’emprenedoria. Són activitats complementàries, pel que fa al contingut i a la metodologia, i es programen cada quadrimestre, de manera que els joves s’hi poden incorporar en qualsevol moment.

A partir del mes de gener s’organitzaran sessions informatives i jornades de portes obertes del programa, que es complementaran amb entrevistes personals per elaborar una diagnosi integral de cada jove i traçar un itinerari adequat a les seves demandes.