Gaudeix de l'estiu més jove a la Verneda i la Pau!

21/06/2018 - 15:40 h

pla de barris. El Pla de Barris engega un programa d'activitats gratuïtes del 26 de juny al 20 de juliol perquè els adolescents del barri no es quedin a casa

El Pla de Barris de la Verneda i la Pau engega un programa d'activitats gratuïtes amb l'objectiu que els joves i adolescents del barri no es quedin a casa. Es duran a terme del 26 de juny al 20 de juliol.

El programa Estiu Jove a la Verneda i la Pau torna del 26 de juny al 20 de juliol amb un doble objectiu: promocionar un oci saludable i reduir les desigualtats existents en l’accés a la cultura, el lleure i l’esport en adolescents i joves del barri.

El programa ha estat fruit d’un procés liderat pel Districte de Sant Martí i el Pla de Barris i els els continguts s’han elaborat tenint en compte les característiques del territori i dels joves que hi viuen.

Enguany les entitats participants són: l’Institut Bernat Metge, APC Educadors de Carrer de Serveis Socials, Servei de Prevenció i Convivència, Diagnosi Jove – Efecte Jove (Esberla), Punt infoJOVE Sant Martí, Equip “Aquí t’escoltem”, Projecte JO+VE La Verneda – La Pau, Programa BAOBAB, Mijac, Espai Municipal Via Trajana, Casal Infantil El Drac, Ludoteca La Verneda, Associació Sant Martí Esport, Fundació Privada per l’Esport i l’Educació de Barcelona, Coordinadora VERN, Diables de la Verneda i Guspires de Sant Martí, Dinamització 2a Planta Piramidón.

PROGRAMA ESTIU JOVE 2018

Futbol Sala Femení
Vols formar part de l’equip femení de la Verneda i la Pau? T’oferim un espai de pràctica del futbol on es treballi la relació amb la comunitat, els hàbits saludables i tots aquells aspectes que permetin millorar el teu creixement personal.
Els dilluns, de 18.30 a 20 h (25 de juny. 2, 9 i 16 de juliol)
Pista Trajana (carrer de Santander, 58)

Street Football
Amb el futbol treballarem aspectes com el compromís, el treball en equip i la responsabilitat, amb l’objectiu que reverteixi en els diferents àmbits de la teva vida.
Els dimarts i dijous, de 18.30 a 20 h (26 i 28 de juny. 3, 5, 10, 12, 17 i 19 de juliol)
Escola la Pau (carrer d’Extremadura, 15)

Circ a la plaça
Vine a fer malabars i equilibri sobre objectes (monocicles, cable, bola…).
Els dimecres, de 18 a 20 h (27 de juny. 4, 11 i 18 de juliol)
Plaça de la Palmera

Batukada Jove
T’agrada la percussió i t’agradaria provar de fer batukada? No et perdis aquesta oportunitat. Amb l’entitat Bricadeira podràs fer els primers acords i coreografies a l’estiu!Els divendres, de 18.30 a 20 h (6, 13 i 20 de juliol)
Parc de les Onades (Rambla de Prim, 135)

Festa Jove Via Trajana
Participa al torneig de futbol i d’altres activitats i tallers impulsats pels joves. Aquesta activitat estarà dinamitzada pel Projecte Jo+Ve.
El divendres 29 de juny, de 17.30 a 19.30 h
Pistes Via Trajana

Àgora Jove
De dilluns a dijous, de 17 a 19 h (des del 25 de juny i fins al 19 de juliol)
Plaça de la Llibertat Ròdenas (Rambla de Guipúscoa, 129)

 • Grafitti: Taller pràctic d’art urbà on utilitzarem el graffiti com a eina d’expressió artística.
 • Sex Game: Preguntes… confessions… proves… vols parlar sobre sexualitat amb gent de la teva edat? Fem-ho divertit i juga al sex-game, un joc de taula amb premis especials!
 • DRol: Vols participar d’aquest joc de rol-play? Vine, experimenta i actua segons quin sigui el teu rol dins de la festa.
 • Jocs d’aigua: Refresca’t a la plaça amb diversos jocs on l’aigua i sereu protagonistes. T’atreveixes a mullar-te?
 • Scape Room a la plaça: Mou-te i coneix el barri esbrinant enigmes i buscant les diferents probes. Seràs capaç de resoldre el primer Scape Room al aire lliure de La Verneda i la Pau?
 • Exhibició Dancehall: Vine a l’exhibició, descobreix-te amb la música alegre, dinàmica i emotiva del Dancehall. Allibera’t al ritme de música mou-te sense vergonya, comparteix la teva energia, posa-hi actitud!
 • I també podràs disposar de jocs de taula per a gaudir de les tardes d’estiu.

Assemblea Jove: la gent jove som i fem la Verneda i la Pau. T’hi apuntes?
El dimarts 26 de juny, de 17.30 a 22 h
Plaça de la Llibertat Ròdenas (Rambla de Guipúscoa, 129)

“Som Verneda i la Pau” és un espai de participació i coneixement mutu de joves d’arreu dels barris de La Verneda i la Pau, la Trajana i la Palmera. Durant els darrers mesos s’ha fet un diagnòstic participatiu per conèixer les necessitats dels i les joves del barri, s’han engegat espais de reflexió i participació, i s’ha dissenyat l’Estiu Jove, un programa d’activitats per l’estiu. Aquest acte vol ser un aparador de totes aquestes accions:

 • De 17.30 a 18.30 h: Foto acció i Dj’s. Intervenció artística amb fotos dels i les joves que han participat a l’Efecte Jove i al Diagnòstic participatiu. Penjarem fotos del barri i es recolliran missatges que vulguem compartir.
 • 18.30 h: Presentació de l’Estiu Jove.
 • 18.45 h: Presentació del Diagnòstic Participatiu Jove.
 • De 19 a 20 h: Assemblea Oberta Jove. Quin moviment juvenil hi ha a la Verneda i la Pau? Què fem la gent jove del barri? Espai de participació per a conèixer-nos i parlar de les necessitats i reivindicacions que tenim al barri.
 • De 20 a 22 h: Berenar, Música (dj’s) i vídeos de l’Efecte Jove.