Immersió en el misteriós món de Banksy

19/11/2021 - 10:27 h

cultura. El Disseny Hub Barcelona acull durant quatre mesos una exposició amb més d’una setantena d’obres d’un dels creadors més influents i misteriosos de les últimes dècades.

El Disseny Hub Barcelona acull durant quatre mesos una exposició amb més d’una setantena d’obres d’un dels creadors més influents i misteriosos de les últimes dècades.

Es tracta d’una de les grans mostres de la temporada, ha rebut més d’un milió de visites arreu del món i ara arriba a Barcelona, concretament, al Disseny Hub fins al 13 de març del 2022. Banksy, The Art of Protest reuneix més de 70 creacions d’aquest influent artista, del qual se’n desconeix la identitat.

Les obres procedeixen de col·leccions privades internacionals i moltes es poden veure en públic per primera vegada. Temes com la globalització, el consumisme, les guerres, el canvi climàtic, el poder polític o religiós i la lluita de classes són presents en les creacions de Banksy. Les peces estan executades amb diferents tècniques: oli, acrílic o esprai sobre llenç i fusta; serigrafies d’edició limitada, escultures, instal·lacions, vídeos  o fotografies.

Les persones visitants podran veure peces destacades i conegudes mundialment, com Nena amb globus, Lenin en patins, Crist amb bosses d’anar a comprar, Nena amb paraigua o Love is in the air. A més, amb motiu d’aquesta exposició, es presentaran dues obres originals de gran escala i importància. Es tracta de Pissing Guard i Out of Bed Rat, que estaven situades sobre parets d’edificis de Londres i Los Ángeles. Aquestes creacions es poden veure gratuïtament perquè estan exposades en el vestíbul del Disseny Hub.

Banksy, The Art of Protest també inclou un espai audiovisual immersiu a través del qual el públic podrà fer un viatge multisensorial per la trajectòria artística de l’artista. La mostra també incorpora una experiència en realitat virtual creada especialment per a l’ocasió i un reportatge fotogràfic de Steve Lazarides que retrata l’evolució en la carrera de Banksy i el seu treball als carrers de diferents ciutats del món. Completa la mostra una recreació de l’estudi de l’artista protagonitzat per una figura sense rostre que representa la idea d’anonimat, i una instal·lació multimèdia sobre les càmeres de vídeo vigilància CCTV, que reflexiona sobre el control al qual estem sotmesos per governs i grans corporacions.

La mostra està produïda per l’empresa Sold Out, en coproducció amb el Disseny Hub.

Més informació i entrades, en aquest enllaç.