(In) fusión flamenca, al Centre Cívic Besòs

30/10/2019 - 12:38 h

cultura i lleure. Aquest cicle permet al públic aficionat a aquest gènere gaudir del flamenc des de diferents disciplines (exposicions, tallers, música, dansa, etc.) fusionant-lo amb altres cultures i experiències.

Aquest cicle permet al públic aficionat a aquest gènere gaudir del flamenc des de diferents disciplines (exposicions, tallers, música, dansa, etc.) fusionant-lo amb altres cultures i experiències.

El Centre Cívic Besòs dóna suport des de fa anys a la creació, formació i difusió del flamenc a Barcelona, fet que ha convertit l’equipament en un referent d’aquest gènere a la ciutat. Des del 2003 organitza i acull el festival (In) fusión flamenca, per on han passat artistes de la talla de Carles Benavent, Duquende, Montse Cortés, Juan Carlos Lérida o Rosalía.

Entre la programació d’enguany, destaca la Jornada flamenca amb veu de dona que se celebra divendres 29 de novembre, amb la conferència cantada La veu de les dones cantaores i els concerts De la Carmela i de Maria la Blanco.

Tots els actes se celebren al Centre Cívic Besòs a excepció de l’espectacle de la bailaora Clara Higueras, que es representa a l’Auditori de Sant Martí. Algunes de les activitats són gratuïtes, com els tallers amb Fino, la conferència, l’exposició o el documental. Les entrades dels espectacles de pagament es poden adquirir en aquest enllaç.

Programació 2019

Terrasseta musical amb Colectivo Flamenco Calicanto
Dimarts 5 de novembre, 19 h
Concert a peu de carrer amb Anabel Martínez, Judith Navarro, Ana Macaya, Pedro Izquierdo, Juan Carlos Cortés e Isaías Sánchez. Gratuït.

Espectacle amb Sarsalé
Divendres 8 de novembre, 21 h
Concert que fusiona el flamenc tradicional amb visions més modernes del gènere. Preu: 8 €.

Espectacle amb Fronterazul
Divendres 15 de novembre, 21 h
El jazz i el flamenc són els elements principals d’aquest projecte musical que va sorgir com a laboratori experimental per desenvolupar les creacions del grup. Preu: 8 €.

Classes amb Fino
Dissabtes 16 i 23 de novembre, 12 h
Des de l’Escola de Flamenc del Centre Cívic Besòs, ens conviden a dues sessions formatives grupals per aprendre i compartir espai amb el professorat en un ambient distès i acollidor. Gratuïtes.

Espectacle Hambre amb Costi el Chato
Divendres 22 de novembre, 21 h
Costi el Chato s’apodera de l’escenari i aconsegueix transportar el públic a l’essència del flamenc a través del ball, el cant i la guitarra. Preu: 8 €.

Espectacle Tango Jondo amb Clara Higueras
Dissabte 23 de novembre, 20 h
Auditori de Sant Martí
Tango Jondo, de la bailaora Clara Higueras, és el resultat de la primera residència de flamenc del projecte El Viver del Centre Cívic Besòs. L’espectacle gira al voltant de la migració i de la idea que és més el que ens uneix que el que ens separa. Gratuït.

Documental Jaques Leonard, el payo chac
Dimarts 26 de novembre, 19.30 h
De París a Barcelona, el fotògraf, Jacques Leonard, va retratar durant anys la vida del poble gitano arreu del món. Entrada lliure.

Conferència Les claus musicals del flamenc
Dimecres 27 de novembre, 19 h
El musicòleg, Faustino Núñez, repassarà aquells elements que defineixen cada un dels estils d’aquest gènere. Gratuïta.

Jornada flamenca amb veu de dona
Divendres 29 de novembre, a partir de les 18.30 h
Conferència cantada La veu de les dones cantaores i els concerts De la Carmela i de Maria la Blanco. Preu: 10 €

Masterclass Bulería festera amb Costi el Chato
Dissabte 30 de novembre, 11.30 h
La sessió se centrarà en aprendre l’estructura d’un “fin de fiesta” per participar, gaudir i compartir la festa per bulerías. Preu: 11,28 €

Exposició fotogràfica Retratos al compás
Del 4 al 30 de novembre
Recull de fotografies sobre lona de gran format del fotògraf, escriptor, cineasta i aventurer Jacques Leonard, qui va retratar durant anys la vida del poble gitano arreu del món. Entrada lliure.