L’oferta de transport públic s'incrementa al juny i recupera la seva oferta

30/05/2020 - 15:58 h

Mobilitat i transports. Les principals operadores ferroviàries augmentaran l’oferta fins al 80 %, mentre que els serveis de bus oscil·laran entre el 55 i el 72 %, segons els dies i les franges horàries

Les principals operadores ferroviàries augmentaran l’oferta fins al 80 %, mentre que els serveis de bus oscil·laran entre el 55 i el 72 %, segons els dies i les franges horàries

El transport públic de l’àrea de Barcelona recupera bona part de la seva oferta global, després de dos mesos en què l’oferta s’ha adequat a la demanda i a les restriccions de mobilitat per la crisi sanitària i les instruccions de les administracions i les autoritats sanitàries.

L’evolució del procés de desconfinament progressiu està provocant un augment de la demanda global de mobilitat en transport públic i els operadors, en coordinació amb l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), incrementen l’oferta d’aquest cap de setmana, dissabte i diumenge, fins al 80 % en la majoria dels casos.

Increment de l’oferta fins al 80 %

Des de l’inici de l’estat d’alarma, l’oferta diürna de transport públic de cap de setmana ha oscil·lat entre el 33 i el 60 %, una xifra que augmentarà fins al 80 % en els principals operadors:

L’oferta de la setmana vinent serà, en general, similar a la dels darrers dies. Tanmateix, alguns
operadors podrien augmentar lleugerament el servei, com ara el Metro de Barcelona, que estarà en disposició d’oferir prop del 100 % del servei que és habitual. Es recomana, però, consultar els canals oficials de cada operador.

Busos nocturns al 50 % i sense servei nocturn al metro, FGC i TRAM.

Les línies dels serveis nocturns, com el NitBus, tant les gestionades per part de l’AMB com per part de la Generalitat, mantindran el servei al 50 %.

D’altra banda, com fins ara, els serveis ferroviaris de metro, FGC i TRAM acabaran a mitjanit.

Font: ATM.