Inici de la fase de diagnosi ciutadana del procés “Repensem el 22@”

11/01/2018 - 15:46 h

Al gener comença la fase de diagnosi ciutadana del procés participatiu amb una enquesta i recorreguts de reconeixement

 

Al gener comença la fase de diagnosi ciutadana del procés participatiu amb una enquesta i recorreguts de reconeixement

El procés participatiu sobre el replantejament de l’àmbit del 22@ ha comptat des del mes d’octubre amb diverses convocatòries informatives i de debat sobre el balanç de 17 anys de desenvolupament del pla.

En aquestes gairebé dues dècades, tant els barris com la ciutat han patit diferents transformacions socials, econòmiques i urbanístiques que fan imprescindible fer balanç de la situació actual i repensar conjuntament una estratègia davant els reptes del present i del futur.

Fase de Diagnosi ciutadana

Aquesta fase que s’inicia el mes de gener té per objectiu desenvolupar col•lectivament entre el veïnat del conjunt dels barris del Poblenou i del Besòs i el Maresme una anàlisi i identificació de les necessitats i problemàtiques socials, econòmiques i urbanístiques actuals del 22@. Una diagnosi que permeti en una següent fase als mesos de febrer i març debatre sobre propostes de resolució d’aquests reptes identificats. La fase de Diagnosi ciutadana comptarà amb les següents activitats i convocatòries:

Enquesta de diagnosi de reptes i necessitats. S’utilitzarà la plataforma Decidim.barcelona com a suport digital de l’enquesta per tal de garantir la participació de tota la ciutadania del districte de Sant Martí. A més, es realitzarà una recollida presencial en equipaments de diversos àmbits i barris del districte, vetllant per una participació socialment i territorial diversa. Podeu respondre-la clicant a l’enllaç Enquesta 22@.

Recorreguts de reconeixement del 22@ amb perspectiva de gènere (*). Aquest recorreguts serveixen per identificar els aspectes físics, socials i funcionals que influeixen en la vida quotidiana des de l’experiència de les persones veïnes des de una perspectiva de gènere, tenint en compte totes les diversitats (sexe, gènere, edat, origen, diversitat funcional entre altres). Cadascun dels recorreguts es farà per una zona diferent amb l’objectiu d’analitzar col•lectivament l’espai públic, mobilitat, equipaments, serveis, habitatge, participació i seguretat.

Recorregut 1 – Barri de la Plata
Dissabte 27 gener, a les 11 h
Inici: Ateneu Popular La Flor de Maig (Doctor Trueta, 195)

Recorregut 2 – Can Ricart i Diagonal
Dilluns 29 gener, a les 17 h
Inici: Casal de Joves del Poblenou – Can Ricart (Emilia Coranty, 5)

Recorregut 3 – Bogatell i Trullàs
Dimecres 31 gener, a les 17 h
Inici: Biblioteca El Clot – Josep Benet (pl. Glòries, 37)

Recorregut 4 – Pere IV i Maresme
Divendres 2 febrer, a les 17 h
Inici: Casal Ca l’Isidret (Josep Pla, 178)

(*) En cas de necessitar servei de cura d’infants per tal de poder assistir als recorreguts es requereix avisar amb antelació superior a una setmana.

Següents fases de participació

Un cop establertes les necessitats i reptes actuals del 22@ a partir de la fase de diagnosi s’obrirà una tercera fase de debat per a l’elaboració d’una proposta estratègica compartida formada per mesures i accions en els àmbits social, econòmic i urbanístic que donin resposta a la diagnosi.

Aquesta fase de debat comptarà amb sessions de debat obertes a tot el veïnat que donin cobertura a l’àmbit territorial del conjunt dels barris del Poblenou i del Besòs, i amb sessions de debat dirigides a col•lectius socials específics: dones, infància, joventut, gent gran, persones amb diversitat funcional, comerciants, petits propietaris, persones vinculades a projectes de les TIC, a projectes de l’economia cooperativa i solidària, etc.

Finalment les propostes sorgides hauran de ser validades mitjançant votacions a la plataforma Decidim.barcelona i/o en el marc dels diferents Consells de Barri del districte de Sant Martí.

 

Més informació