Ja és aquí la Festa Major de la Verneda i Sant Martí!

28/10/2019 - 17:24 h

Cultura i lleure. L'entorn dels barris de Sant Martí de Provençals i de la Verneda s'omplen d'activitats del 4 al 17 de novembre. Bona Festa Major!

L'entorn dels barris de Sant Martí de Provençals i de la Verneda s'omplen d'activitats del 4 al 17 de novembre. Bona Festa Major!

La Coordinadora d’entitats Vern ja té el programa* a punt per a la Festa Major de la Verneda i Sant Martí. La primera activitat es fa el dia 2 de novembre i és la Diada Castellera a la plaça de la Palmera.

El cap de setmana del 9 i el 10 de novembre és quan es realitzen bona part dels actes més destacats: dissabte hi ha programada la palleada popular, la 6a Mostra de comerç de tardor, la Tabalada, el 30è correfoc de la Verneda Correclown i el ball de Festa Major; i el diumenge, es fa la Mostra d’entats i activitats, la trobada de puntaires, continua la 6a Mostra de comerç i es fa el pregó de Festa Major.

De fet, aquest any el pregó va a càrrec de Núria Pascual Cardona, directora de l’Escola Bressol Municipal Esquitx, centre ubicat a l’edifici del Centre Cívic Sant Martí, que celebra 40 anys de vida. L’acte compta amb servei d’interpretació en llengua de signes.

L’últim diumenge de la Festa Major, el 17 de novembre, hi ha la cercavila amb els gegants, gegantons i capgrossos, la segona edició de la Marató musical Pere Calafell i l’espectacle de final de festa amb foc i música al Parc de Sant Martí.

Exposicions i concurs fotogràfic

A més, aquests dies es poden veure diverses exposicions. El Centre Cívic de Sant Martí presenta “Diables 30 anys”, del 5 al 18 de novembre, i “50 anys de Castellers de Barcelona”, del 19 al 29 de novembre. I també l’Espai Pere Calafell acull una tercera exposició del 14 al 29 de novembre: “Història de La Palmera”.

Per últim destacar el concurs de fotografia a Instagram. Entre el 2 i el 17 de novembre es podran publicar instantànies amb l’etiqueta #FMVerneda19. Hi haurà premis repartits en tres categories: cultura popular, festa del foc i participa a la Festa Major. Consulta les bases a: www.evern.org.

* Acte suspès: gala lírica, sessió de les 21h.