Jornades de portes obertes al BiciHub

04/04/2019 - 12:08 h

Mobilitat. Aquest centre de la mobilitat sostenible i de l’economia social del Poblenou s’obre al públic durant el mes d’abril per donar a conèixer els seus espais i el funcionament del projecte.

Aquest centre de la mobilitat sostenible i de l’economia social del Poblenou s’obre al públic durant el mes d’abril per donar a conèixer els seus espais i el funcionament del projecte.

Fins a 24 entitats d’economia social i empreses del sector de la mobilitat formen l’Associació BiciHub encarregada de gestionar aquest equipament, impulsat des del Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de Barcelona.

Les jornades de portes obertes que s’han organitzat tenen com a finalitat presentar els objectius i l’estat actual del projecte d’aquest centre de la mobilitat sostenible i de la bicicleta. Les visites se celebren els dijous del mes d’abril (4, 11 i 25 d’abril), de 18 a 19.15 h, són gratuïtes però cal inscripció prèvia.

Les persones visitants recorreran els diferents espais de l’antiga nau industrial de Can Picó, on s’hi ha instal·lat l’espai social, les aules on es fan les activitats, l’oficina compartida i el taller obert de reparació de bicicletes, entre d’altres.

Les entitats de l’Associació BiciHub

Les 24 entitats que gestionen l’Associació són: 30diesambBici, BACC, AAVV Poblenou, Bicitours Barcelona, Cicloesfera, Emat, Fem Bici, Som Bici, Taula Eix Pere IV; a més de les cooperatives i empreses de la mobilitat sostenible: Barabara Educació, Biciclot, Ciclosfera, Barcelona-Copenhagenize, Mensakas, Santafixe, Som Mobilitat, Rueda, Taller bon pedal, Factoria Ciclista, Eco-Contador, ISGlobal, Espai Ambiental, En Bici sense Edat i Som Ecologística.

L’espai funciona com un Hub d’empreses i entitats de la mobilitat sostenible de referència i compta amb una sala polivalent on es desenvolupen accions de difusió, exposicions, un espai d’autoreparació per a les persones sòcies i espais d’aules i reunions.

La missió de l’Associació és impulsar la mobilitat sostenible a Barcelona a través prioritàriament de l’ús de la bicicleta. Per assolir-lo, plantegen desenvolupar diverses línies d’acció amb serveis i activitats adreçats a les empreses del sector i a la ciutadania.