Joves de la Verneda i la Pau fan pinya per dinamitzar el barri

08/06/2018 - 19:02 h

Pla de barris. Aquest divendres s'ha fet l'acte de lliurament de premis del programa d'inserció laboral JO+VE, en el marc del Pla de Barris

Una quinzena de joves han rebut el certificat per haver participat al programa d'inserció laboral JO+VE. És un projecte conjunt de Pla de Barris i l’Agència de Salut Pública, gestionat per l'Associació Sant Martí Esport (ASME), que té com objectiu promoure alternatives recreatives sanes.

Aquest grup de joves del barri de la Verneda i la Pau han rebut un certificat per haver participat i culminat el seu pas pel programa JO+VE. Es tracta d’un projecte emmarcat dins el Pla de Barris el qual té com a objectiu promoure alternatives d’oci saludable per tal d’afavorir la inserció laboral d’aquest col·lectiu.

Al llarg d’un any han fet trobades setmanals per formar-se i aprendre dinàmiques que els serviran per començar a tenir les seves primeres feines com a monitors de lleure i d’esport. Això ho han fet de manera conjunta, en un ambient de treball molt amè i ha estat una oportunitat per conèixer-se entre ells i elles.

L’Anabel Lara, de 17 anys i veïna del barri del Besòs i el Maresme, explica: “Hem conegut gent nova i hem organitzat moltes activitats pels veïns i veïnes del barri , com ara un taller de manualitats per Sant Jordi”. I és que aquest projecte també pretén ser un trampolí per a que aquest jovent pugui emprendre iniciatives i continuar treballant pel barri.

El seu company Gilmar Mostorino, de 19 anys, creu que aquesta experiència li servirà per tenir més eines per treballar com a monitor d’un cau: “De petit hi havia anat i ara m’agradaria viure-ho des d’aquesta vessant”, ha confessat.

A l’acte, celebrat a la Sala de plens del Districte de Sant Martí, també hi han estat presents el grup de joves que començarà el programa l’any vinent, a qui se’ls ha atorgat un diploma per haver culminat el procés de formació en monitor de menjador i monitor d’activitats esportives (CIATE).

Aquest programa s’impulsa conjuntament des de l’Agència de Salut Pública i el Pla de barris. L’entitat encarregada de la gestió i la coordinació del projecte és l’Associació Sant Martí Esport (ASME).