La Biblioteca de les Coses: nou servei de préstec d'objectes obert a tothom

09/01/2020 - 14:04 h

Economia col·laborativa. El projecte s'estrena al Casal Ca l'Isidret el 24 de gener. Descobreix com col·laborar-hi!

La Biblioteca de les Coses s'estrena el 24 de gener al Casal Ca l'Isidret, una iniciativa pionera d'economia col·laborativa impulsada per les entitats Rezero i Nusos que consisteix en un servei de préstec d'objectes obert a tothom. Descobreix com col·laborar-hi!

Sabies que… un trepant s’utilitza de mitjana tretze minuts durant la seva vida útil? Les eines elèctriques d’ús domèstic només són utilitzades el 10% del temps per al que han estat dissenyades i, a més, es calcula que entre el 60-80% dels impactes al planeta provenen del consum de béns domèstics.

Davant aquesta situació, el Casal Ca l’Isidret, està a punt de posar en marxa la Biblioteca de les Coses, un nou servei de préstec d’objectes obert a tothom. La idea va ser proposada per les entitats Nusos i Rezero, i ha estat impulsada per un grup promotor de veïnes del barri amb l’objectiu de disminuir la compra d’aquests objectes.

Crida per a la donació d’objectes

Persones, entitats i empreses poden fer donació d’objectes al Casal Ca l’Isidret. L’horari és: dimarts i dijous de les 17.00 a les 19.00 h. Què es pot aportar?

  • Objectes d’oci i aventura: càmera GoPro, projector, equip de música, altaveus, màquina de cosir, guitarra, raquetes de tenis i de bàdminton, bicicletes, tenda de campanya, barbacoa, paellera, graella per fer calçots, jocs de taula, fogonet, cadireta de cotxe, motxilla d’excursió, xarxa de volei, etc.
  • Objectes de neteja i llar: màquina de neteja a vapor, aspiradora, màquina per fer pasta, escala modular, planxa, taula de planxar, des/humidificador, robot de cuina, bàscula mecànica, fregidora, etc.
  • Objectes de bricolatge i jardineria: trepant, martell, clau anglesa, tenalles, polidora, pic jardineria, pala jardineria, rasclet, tornavís elèctric, joc de tornavisos, bobina d’extensió elèctrica, carretó de transport, mesurador de distància làser, tester elèctric, etc.
  • Objectes d’ortopèdia: cadira de rodes, crosses, tauleta auxiliar de llit, cadira per la dutxa, etc.
  • Objectes d’oficina: impressora, escàner, màquina destructora de papers, guillotina de paper, plastificadora, etc.