Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

La Biblioteca del Poblenou fa 10 anys a Can Saladrigas

06/05/2019 - 23:54 h

Cultura i lleure. Durant el mes de maig, la Biblioteca del Poblenou - Manuel Arranz celebra el seu 10è aniversari amb tot un programa d'activitats d'allò més divers

Durant el mes de maig, la Biblioteca del Poblenou - Manuel Arranz celebra el seu 10è aniversari amb tot un programa d'activitats d'allò més divers

El 10 de maig de 2009 va obrir les portes la Biblioteca del Poblenou – Manuel Arranz, que es va situar a l’antiga fàbrica tèxtil de Can Saladrigas. Ret homenatge a Manuel Arranz, fundador de l’Ateneu Popular La Flor de Maig i president de l’Arxiu Històric del Poblenou.

La centralitat d’ubicació en una de les edificacions fabrils més espectaculars de l’arquitectura industrial barcelonina en el cor més emblemàtic del barri del Poblenou, i el fet que rememori la personalitat d’un poblenoví convençut com Manuel Arranz, van provocar que el nou equipament s’incorporés molt ràpidament en l’epicentre de la vida associativa i cultural del barri.

És per aquests motius que la celebració del 10è aniversari és especialment oportuna, cosa que l’equip directiu de l’equipament durà a terme amb un calendari d’activitats ben divers que tindrà lloc al llarg de tot el mes de maig.

___________________PROGRAMA D’ACTIVITATS___________________

T’interessa…
Transició energètica: l’electricitat sostenible a casa. A càrrec de Som energia i Barcelona energia.
Dimarts 7 de maig, a les 19 h

Quan em vinguin a buscar
Ruta literària de la novel·la d’Àfrica Ragel.
Dissabte 11 de maig, a les 10 h

En nom de…
Manuel Rivas
Dijous 16 de maig, a les 19 h

Parlem amb… Poblenou escenari literari
Julià Guillamon, Àfrica Ragel i Joan Rendé, ens parlaran dels seus llibres ambientats a Poblenou i com és el barri com a escenari literari.
Dimecres 22 de maig, a les 19 h

El barri de la Plata
Ruta literària amb Julià Guillamon. Sortirem de la biblioteca i l’autor ens ensenyarà com és ara el barri de la seva infantesa.
Dijous 23 de maig, a les 18 h

Presentació del mapa emocional de Poblenou
Un recull de records del barri ubicats geogràficament en format audio o audiovisual, a càrrec de l’Associació Cultural Els Fumats.
Dissabte 25 de maig, a les 11 h

Kamchatka: volcans a la fi del món
Cicle de viatges, a càrrec de Xavi Tarafa
Dimarts 28 de maig, a les 19 h

Parlem amb…
Eva Baltasar, autora de Permagel
Dimecres 29 de maig, a les 19 h

Petjades poètiques al Poblenou
Els poetes Aleix de Ferrater, Jordi Trepat i Amadeu Vidal llegiran alguns dels seus poemes. A càrrec d’Assumpta Bruguera.
Dijous 30 de maig, a les 18.30 h

Un edifici singular

El projecte de remodelació de les antigues naus industrials el van dur a terme els arquitectes Moisés Gallego i Tomàs Morató, que en van realçar la seva marcada netedat estilística. La biblioteca ocupa més de 1.500 metres quadrats distribuïts en dues plantes: a la planta baixa hi ha el servei de préstec, la premsa diària i la sala d’actes, mentre que a la primera planta s’hi pot trobar el fons de llibres, revistes, audiovisuals, l’àrea infantil, l’Espai Multimèdia, el servei Internet i +, el Servei d’Informació i la zona d’accés a Wi-Fi.

Ateses les seves grans dimensions, l’edifici comparteix usos amb altres disciplines, com ara el Centre d’Imatgeria Festiva de Sant Martí i el Casal de Gent Gran Taulat – Can Saladrigas, situats ambdòs als baixos.

En el curs 2018 s’hi va ubicar lar també l’institut 22@, que ocupa les dues 2 plantes superiors. Aquest nou ús de l’edifici de Can Saladrigras atorga un nou valor a tot l’entorn, més dinàmic, que reforça la voluntat de fer d’aquest gran edifici un epicentre de la inquietud cultural i social del Poblenou.