La Biblioteca del Poblenou fa 10 anys a Can Saladrigas

06/05/2019 - 23:54 h

Cultura i lleure. Durant el mes de maig, la Biblioteca del Poblenou - Manuel Arranz celebra el seu 10è aniversari amb tot un programa d'activitats d'allò més divers

Durant el mes de maig, la Biblioteca del Poblenou - Manuel Arranz celebra el seu 10è aniversari amb tot un programa d'activitats d'allò més divers

El 10 de maig de 2009 va obrir les portes la Biblioteca del Poblenou – Manuel Arranz, que es va situar a l’antiga fàbrica tèxtil de Can Saladrigas. Ret homenatge a Manuel Arranz, fundador de l’Ateneu Popular La Flor de Maig i president de l’Arxiu Històric del Poblenou.

La centralitat d’ubicació en una de les edificacions fabrils més espectaculars de l’arquitectura industrial barcelonina en el cor més emblemàtic del barri del Poblenou, i el fet que rememori la personalitat d’un poblenoví convençut com Manuel Arranz, van provocar que el nou equipament s’incorporés molt ràpidament en l’epicentre de la vida associativa i cultural del barri.

És per aquests motius que la celebració del 10è aniversari és especialment oportuna, cosa que l’equip directiu de l’equipament durà a terme amb un calendari d’activitats ben divers que tindrà lloc al llarg de tot el mes de maig.

___________________PROGRAMA D’ACTIVITATS___________________

T’interessa…
Transició energètica: l’electricitat sostenible a casa. A càrrec de Som energia i Barcelona energia.
Dimarts 7 de maig, a les 19 h

Quan em vinguin a buscar
Ruta literària de la novel·la d’Àfrica Ragel.
Dissabte 11 de maig, a les 10 h

En nom de…
Manuel Rivas
Dijous 16 de maig, a les 19 h

Parlem amb… Poblenou escenari literari
Julià Guillamon, Àfrica Ragel i Joan Rendé, ens parlaran dels seus llibres ambientats a Poblenou i com és el barri com a escenari literari.
Dimecres 22 de maig, a les 19 h

El barri de la Plata
Ruta literària amb Julià Guillamon. Sortirem de la biblioteca i l’autor ens ensenyarà com és ara el barri de la seva infantesa.
Dijous 23 de maig, a les 18 h

Presentació del mapa emocional de Poblenou
Un recull de records del barri ubicats geogràficament en format audio o audiovisual, a càrrec de l’Associació Cultural Els Fumats.
Dissabte 25 de maig, a les 11 h

Kamchatka: volcans a la fi del món
Cicle de viatges, a càrrec de Xavi Tarafa
Dimarts 28 de maig, a les 19 h

Parlem amb…
Eva Baltasar, autora de Permagel
Dimecres 29 de maig, a les 19 h

Petjades poètiques al Poblenou
Els poetes Aleix de Ferrater, Jordi Trepat i Amadeu Vidal llegiran alguns dels seus poemes. A càrrec d’Assumpta Bruguera.
Dijous 30 de maig, a les 18.30 h

Un edifici singular

El projecte de remodelació de les antigues naus industrials el van dur a terme els arquitectes Moisés Gallego i Tomàs Morató, que en van realçar la seva marcada netedat estilística. La biblioteca ocupa més de 1.500 metres quadrats distribuïts en dues plantes: a la planta baixa hi ha el servei de préstec, la premsa diària i la sala d’actes, mentre que a la primera planta s’hi pot trobar el fons de llibres, revistes, audiovisuals, l’àrea infantil, l’Espai Multimèdia, el servei Internet i +, el Servei d’Informació i la zona d’accés a Wi-Fi.

Ateses les seves grans dimensions, l’edifici comparteix usos amb altres disciplines, com ara el Centre d’Imatgeria Festiva de Sant Martí i el Casal de Gent Gran Taulat – Can Saladrigas, situats ambdòs als baixos.

En el curs 2018 s’hi va ubicar lar també l’institut 22@, que ocupa les dues 2 plantes superiors. Aquest nou ús de l’edifici de Can Saladrigras atorga un nou valor a tot l’entorn, més dinàmic, que reforça la voluntat de fer d’aquest gran edifici un epicentre de la inquietud cultural i social del Poblenou.